Üç Aylarımız Hayırlara Vesile Olsun

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 8 Nisan günü başlayan Mübarek Üç Aylar ile ilgili yazılı mesaj yayınladı. Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Müslüman halkımız tarafından üç aylar olarak isimlendirilen yeni manevi bir mevsime girmiş bulunuyoruz. Bu aylar faziletli sayıldığından dolayı dinimizce sakıncalı sayılan fenalıklardan sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır.
Dini literatürümüzde ve yüz yıllardan beri akıp gelen, dilden dile aktarılan bilgiye göre üç aylar veya mübarek aylar Hicri takviminde mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

Hadise göre Recep Allah‘ın ayıdır. Şaban Hz. Peygamber Muhammed‘in ayıdır. Ramazan da ümmetin ayıdır. Ayrıca Recep; Regaip Kandili ve Miraç Kandilini, Şaban; Beraat Kandilini ve Ramazan ayı ise bin aydan hayırlı Kadir Gecesini içinde barındırır.
Resulüllah efendimiz Recep ayına çok değer verir. “Ya Rabbi, Recep ve Şaban aylarını bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına eriştir” diye dua ederlerdi. Özellikle bu aylarda bol bol istiğfar etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, kuran okumak ve dua etmek en uygun davranışlardır.

Mübarek gün ve gecelerdeki manevi coşku, insanlarımız arasında muhabbetin artması için iyi bir ortam oluşturur ve gönüller arasındaki olumsuz unsurları ortadan kaldırır, sevgi bağı oluşturur. Peygamberimiz gibi bu aylarda ibadetlerimizi arttıralım, günahlardan kaçınalım. O‘na yakışır bir şekilde ümmet yolunda mücadele edelim.

Üç aylar; Birbiri ardına açılan rahmet, marifet kapıları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayını içinde barındıran Mübarek aylardır.

Allah’ım bizleri Regaip ile sana rağbet eden Miraç ile yücelen, Beraat ile kurtuluşa eren kadrini idrak ederek Ramazanın sonunda Cenneti hak eden kullarından eyle. Gönülleri islamiyetin ışığıyla aydınlanan, bütün Müslüman kardeşlerimin üç ayları hayırlı olsun, Allah bu mübarek ayları değerlendirmeyi cümlemize nasip eylesin. Kalplerimiz iman, gönüllerimiz huzurla dolsun, üç aylarımız hayırlı olsun.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı