TEMA VAKFINDAN KIRIKHAN’DA İKLİMİ KORU TOPRAĞI KORU” ETKİNLİĞİ

Orman Yangınları sonucunda Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde zarar gören 20 hektar orman alanlarının ağaçlandırma çalışmalarına başlandı.

12-18 Kasım Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında Kırıkhan TEMA Vakfı tarafından başlatılan çalışmada “İklimi Koru Toprağı Koru” temalı ağaç dikim etkinliği Kırıkhan’da gerçekleştirildi.

Kırıkhan Mesire alanı yangın bölgesinde gerçekleştirilen etkinliğe Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Cahit Ayazhan, Orman İşletme İl Müdürü  ile Kırıkhan Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Neşat Könker ile okul öğrencileri, Süleyman Şah Ortaokulu Müdürü Hüseyin Okur ile okul öğrencileri ve  75. Yıl İlkokulu müdürü Ahmet Zortuk ile okul öğrencileri katıldılar.

Etkinlikte; Daha önce yangın alanında gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının ardından yangının gerçekleştiği o yöreye uygun toplanılan tohumların, doğal yöntemlerle her metrekareye denk gelecek şekilde ekimi yapıldı.

Ayrıca, dün gerçekleştirilen ekimlerde olası bir yangını daha dar bir alanda tutma adına yanan alanların rehabilitasyonu kapsamında yangına ve mevsim şartlarına dirençli ağaç türlerinden Fıstık Çamı, Kara Çam, Defne, Çınar gibi mevsim şartlarına dayanıklı 1000’e yakın ağaç fidanları toprakla buluştu.

TEMA Vakfı Kırıkhan Temsilcisi Hüseyin Yolay çalışmalardan dolayı destek olan Orman İşletme Şefliğine, Kırıkhan Kaymakamına, Belediye Başkanı ve katılımcılara teşekkür etti.