BAŞKAN YAVUZ “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

“Öğretmenlerimiz, Dünya’nın her yerinde toplumun en öz verili ve en saygı değer kişileridir” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi.

“24 Kasım 1928 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür ve bu günü ölümsüzleştirmek adına yurdumuzda her yıl 24 Kasım tarihi Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Dünyanın her tarafında Öğretmenler toplumun en fedakâr ve saygı değer unsurlarıdır. Bir Milletin Ahlaki ve Kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerin üstün gayretli çalışmasına bağlıdır. Milli Birlik ve Beraberliğimizin teminatı olan Öğretmenlerimiz, toplumda davranış ve görüşleriyle örnek insanlardır. Çevresine ve insan haklarına saygılı, yüreği Sevgi doludur. Ülkenin geleceğinin şekillenmesinde önemli ve etkin bir rolü vardır. Öğretmenlik gücünü sevgiden alan dünyanın en kutsal ve en anlamlı mesleğidir. Memleketimizin ve vatanımızın dört bir yanında fedakârca çalışarak bu ulvi görevi yerinen öğretmenlerimiz geleceğimizi inşa eden, nesillerimize ışık saçan kutsal bir görev yapmaktadırlar.

Günümüzde Öğretmen bilgiyi aktaran değil, öğrenciye, bilgiyi nereden nasıl alacağını öğreten ve öğrenilen bilgilerin yaşama uygulanmasında yardımcı olan bir konumdadır. Öğretmenlerimiz, öğrencinin bilgiyi sorgulayan, sorunlarından kaçmayıp çözebilen, hayata hazır bir insan olarak yetişmesi için uğraş vererek ona yardımcı olan eğitmenlerdir.

Öğrenci okulda öğretmenlerinden edindiği bilgi, deneyim ve tecrübeleriyle hem kendi yaşamına şekil vermeli hem de ülkenin kalkınması için yeni ve üstün teknolojik bilgiler üreterek ülkesine ve milletine yararlı çalışmalar yapmalıdır. Öğrencilerin öğretmenlerinden almış olduğu bilgiler, deneyimler, eğitim ve öğretim sayesinde insanların düşünceleri doğar, ufku olgunlaşarak gelişir. Kendisinin ve çevresindekilerinin problemlerini çözerken olayları sorgular, araştırır, gerekli incelemelerden sonra bir çözüm üretir.

Eğitim ki bir Ulusu ya hür, bağımsız, demokratik, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır, ya da bir Ulusu esaret ve sefalete terk eder. Gelecek; Gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Bizi eğiten, doğruyu yanlışı göstererek hayata hazırlayan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Atatürk ilkeleri doğrultusunda Türkiye’yi aydınlık ufuklara, Türk Milletinin parlak güçlü yarınlara hazırlanmasında en büyük katkı ve emeğin sahibi olan, sevgisini, sabrını eğitim ve öğretim hayatımız boyunca bizden esirgemeyen fedakâr, Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten duygularla kutlar sevgi ve saygılarımı sunarken, ebediyete intikal eden tüm Öğretmenlerimizi de minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı