Hafif Yağmurlu

Başkan Yavuz’un Malazgirt Zaferi Mesajı

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

“Malazgirt’ten bir gedik açıp, bize bu vatanı ebedi yurt eden ecdadın ruhları  şad , mekanları cennet olsun” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi.

“Malazgirt zaferi, gök kubbe altında Türklerin kıyamete kadar sürecek birlikteliğinin sembolüdür. 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya yeni bir medeniyetin inşa edilmiş ve bu zafer ile Anadolu’nun kapısının Türklere sonuna kadar açılarak günümüze köklü ve zengin bir kültürün oluşmasına vesile olmuştur.

Anadolu’nun kapılarının açılmasını sağlayan 948 yıl önceki bu kutlu zafer, Milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Büyük Komutan Sultan Alparslan’ın askeri dehası ile kazanılan bu zafer; birlik beraberlik ve kardeşlik ruhu ile başarıya ulaşmış ve Malazgirt Zaferi sonucunda sadece Türk tarihi değil aynı zamanda dünya tarihinin akışı değişmiştir.

Gücünü maneviyatından alan milletimiz, tarih boyunca eşsiz zaferler kazanarak, Anadolu’nun Türkiye halklarından başka bir millette vatan olmayacağını defalarca kez ispat etmiştir. Malazgirt zaferi ve sonrasında yaşanan tüm var olma ve vatanı koruma savaşları bunun göstergesidir.

Bu büyük medeniyet birikiminin mirasçıları olarak, bütün bereketiyle bizlere kucak açan bu topraklarda, barış ve kardeşliği yükseltmeye, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam edeceğiz.

Size öyle bir vatan aldım ki, ebediyen sizin olacaktır. 26 Ağustos 1071, Türkler’in, Anadolu’ya  ilk değil, son ve temelli, girişidir. Kazanılan bu büyük zaferle, bin yıla yakın bir süredir yaşadığımız bu topraklar, birlik ve kardeşliğimizin merkezine dönmüştür. Dünya durdukça yaşamak istediğimiz Anadolu’da; Barış, huzur ve mutluluk içinde, millet olarak birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir. Geleceğimize duyduğumuz güvenin teminatı, geçmişimizdir. Amacımız, geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla, dünya ülkeleri arasında varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirmektir.

Geçmişimizdeki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun ebediyen devam etmesi dileğiyle 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor ve bu kutlu zafere önderlik eden büyük komutan Sultan Alparslan ile aziz şehitlerimizi de minnet ve rahmetle anıyorum. Bin yıldır Anadolu’dayız, sonsuza kadar da aziz Milletimizle birlikte Anadolu’da var olmaya devam edeceğiz.”

Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı