Gök Gürültülü

ŞAMPİYONLAR KIRIKHAN’A ZAFER COŞKUSU YAŞATTI

Kırıkhan Belediyesi Spor Kulübüne bağlı Ashıhara Karate sporcuları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 24 -25 Ağustos 2019 tarihleri arasında Balıkesir’de düzenlenen iller arası ASHIHARA A.İ.K.O Şampiyonasında 3 Sporcu ile katıldığı müsabakalarda 2 Şampiyon çıkartarak Kırıkhan’a Zafer coşkusu yaşattı.

25 ilden 250 sporcunun katıldığı müsabakalarda 35 Kg. Yıldızlarda Ömer Faruk Tatar ve 75 Kg. Gençlerde Hüsnü Nabhan 1. Olarak Şampiyon oldu.

Elde edilen başarılardan sonra açıklama yapan Milli Antrenör Ali Çeltik; “Öncelikle şampiyon olarak Kırıkhan’a zafer coşkusu yaşatan sporcularımı kutluyorum. Şampiyonlarımızın bu başarılarda en büyük pay sahibi Kırıkhan Belediye Başkanımız Sayın Ayhan Yavuz’a, Kırıkhan Belediyespor yöneticilerine ve destek olan herkese şahsım ve sporcularım adına teşekkür ederim” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; “Balıkesir’de düzenlenen iller arası ASHIHARA A.İ.K.O Şampiyonasında İlçemize Şampiyonluk sevinci yaşatan 35 Kg. Yıldızlarda Ömer Faruk Tatar ve 75 Kg. Gençlerde Hüsnü Nabhan’a, şampiyonlarımızın yetişmesinde büyük emek sahibi Milli Antrenörümüz Ali Çeltik ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Her zaman şunu diyor ve biliyorum ki Kırıkhan’ımızda birçok cevherlerimiz var. Bizlerde elimizden geldiği kadarı ile bu cevherlerimize sahip çıkıyoruz. Daha önce de 2 kez Avrasya şampiyonları, 2. Ve 3.’leri çıkarttık. 13 sporcumuz Milli oldu.

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora teşvik etmek için kurmuş olduğumuz Kırıkhan Belediyesi Spor Kulübümüzün bünyesinde Karate, Basketbol, Futbol, Voleybol ve  Yüzme spor dalları olmak üzere 3000’ in üzerinde sporcu yetiştirmekteyiz. İlçemizin ve ülkemizin geleceği için bütün evlatlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şahsım ve Kırıkhan’lı hemşerilerim adına sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarıma ve emektar olan herkese teşekkür ederim” dedi.