Başkan Yavuz; “İlçemizi Cazibe Merkezi Haline Getirecek Çocuk ve Osmanlı Köyü Projemiz Halkımızla Buluşuyor”

24.04.2017
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un en önemli projelerinden birisi olan ve Kent ormanı Mesire alanı içerisinde bin 100 dönümlük alan üzerinde yapılmakta olan Çocuk Köyü ve Osmanlı Köyü Projesi halkımızla buluşuyor.
Farklı oyun gruplarının yer aldığı, masal kahramanlarının evlerinin ve Masal Kahramanları ile Osmanlı padişahlarının figürlerinin bulunduğu oyun maketlerinin bir kısmı Başkan Yavuz tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklarla buluşturuldu.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Mesire alanında Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilçede insanların nefes alabileceği, çocuklarıyla beraber zaman geçireceği bir alana ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden Çocuk ve Osmanlı Projelerini hayata geçirdiklerini belirterek ” Kırıkhan bir değişim ve dönüşüm noktasında, gençlerimizin insanlarımızın ben Kırıkhan’lıyım demekten gurur duyacağı modern ve yaşanabilir bir Kırıkhan hedeflemiştik, emin adımlarımızla hedefimize doğru gidiyoruz.
Kırıkhan gibi bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan geniş kapsamlı insanlarımızın gelip nefes alabileceği, çocuklarıyla beraber zaman geçireceği bir alan ihtiyacı vardı. Biz bunu projelendirerek bitirme aşamasına getirdik. İlk etapta Çocuk Köyü projesi hemen arkasından da Osmanlı Köyü Projesini bu alan içerisinde hayata geçireceğiz
İlçemizin çehresini değiştirecek olan bu projeyle tüm oyun grupları ve masal kahramanlarıyla birlikte Osmanlı Köyü maketlerini çocuklarımızın oyun alanına taşıyacağız. Bu sayede çocuklarımız hem eğlenecekler hem de eğlenirken tarihi geçmişlerini öğrenecekler.
Şu anda oyun grupları ile çocuk masal kahramanlarının bir kısmı yerlerine montajlanarak çocuklarımızla buluşturduk. Diğer oyun ve çocuk köyü masal grupları parça parça gelerek yerlerine konuluyor. Tüm oyun grupları ve masal kahramanları, çocukların yorulduğu zaman bu masal kahramanlarının evlerinde zaman geçirebileceği bir alan haline dönüştürüyoruz. Burası sadece Kırıkhan’a değil, bizim hedefimiz bu bölgeyi Hatay’da ve Hatay’ın dışındaki alanlarda bir cazibe merkezi haline dönüştürmek.
Bunların yanında Mesire alanı içerisinde halkımızın spor yapabilecekleri spor aletleri konuşlandırılacak. Yürüme parkurları ile halkımız sessiz bir ortamda spor yapma imkânına kavuşarak sağlıklı ve zinde kalacaklar.
Kırıkhan yazları çok sıcak olduğu için, halkımızın sıcaktan bunalmadan vakit geçirebilecekleri suni göletlerin olduğu bir alan oluşturuyoruz. Mesire alanı içerisinde yapılmakta olan yapay şelale ve gölet ile halkımız kuş sesi ve su sesiyle dinlenmeye imkân bulacaklar.
Ayrıca, halkımızın sıcak yaz mevsiminde aileleriyle birlikte piknik yapabilecekleri alanları da oluşturuyoruz.
Şu anda Mesire alanının bulunduğu bölgemiz güvenlik amacıyla tel çit ile çevrilmeye başlandı ve ilk etapta 600 dönümlük bir alanın ön kısmını kale görüntüsü veren bir duvarla, iç kesimleri de cezaevi ile yaptığımız bir anlaşma neticesinde cezaevi personeliyle bu alanı tel ve dikenli tellerle güvenli bir alan haline dönüştüreceğiz. Bu alanımız kamera sistemi, aydınlatma sistemi ve özel güvenlik elemanlarımız ile 7/24 korunarak insanlarımızın 24 saat rahat bir nefes alacağı güvenli bir alana dönüştürüyoruz. Bu büyük ve önemli projemizin tamamlanmasından sonra Kırıkhan Mesire Alanımız adeta cazibe merkezi haline gelecek.
Buradan sizlerin vasıtasıyla halkımıza önemli bir mesajımız var. Ne yazık ki ilçemizde halkımız ve çocuklarımız için yaptığımız hizmetlerimizi parçalayıp yok eden bazı hizmet düşmanları var. Bizim halkımızdan bir ricamız, bir beklentimiz var. Yapılan tüm bu çalışmalarımıza kendi mallarıymış gibi sahip çıkarak korusunlar. Çünkü yapılan hizmetler bütün halkımız için yapılıyor.
Şu anda önümüzde ilçemize kazandıracağımız ve şehrimizin geleceğine yön verecek önemli projelerimiz var. Bunlara kısaca değinmek istiyorum.
Kırıkhan’ımızın yüzme havuzu eksikti onu da tamamladık, kısmet olursa Haziran ayı içerisinde onu da hizmete açacağız.
Bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan bölgede ilk yapılacak olan ve Türkiye’deki en büyük projelerden birisi olan Kültür Han projesi birkaç ay içerisinde temeli atılarak bir yıl içerisinde bitirilmiş olacak.
Mevcut projelerimiz içerisinde yer alan şu andaki Hükümet Konağının yerinde alt tamamen geniş bir otopark olmak kaydıyla üstü kent meydanı ve hükümet konağı çok modern bir şekilde yapılacak.
Cumartesi pazarının bulunduğu alanda yapılacak olan Modern Semt pazarı için kamulaştırma işlemlerimiz bitme noktasına geldi. Son kalan 2 yer için kamulaştırma işlemi tamamlandıktan projenin onaylanmasına müteakip, alt katı otopark olan 3 katlı Modern Semt Pazarımızın da inşaatına başlayacağız. ”dedi.