BAŞKAN YAVUZ “HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, yaklaşan mübarek Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Oruç Sabrın, Sabır da İmanın yarısıdır.” Diyen Başkan Yavuz şunları söyledi;

“Manevi derecesi çok yüksek ve Ahiret kazancı büyük olan Ramazan ayına, 15 Mayıs akşamı kılacağımız teravih namazını kılıp Sahura kalkarak, 16 Mayıs Çarşamba günü tutacağımız oruçla beraber girmiş olacağız ve 15 Haziran Cuma günü ise Ramazan Bayramını hep birlikte idrak edeceğiz. Ramazan Ayı tüm İslam âlemine mübarek olsun.

Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği nimetlerden birisi de Mübarek Ramazan ayıdır. Tüm Müslümanların coşkuyla ve sabırla beklediği bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı, İslamiyet’te oruç tutarak nefsimizi terbiye etme ayı olup manevi huzura erdiğimiz mübarek aylarımızdan birisidir.

Ramazan ayı; Kadın- erkek, büyük- küçük halkımızın tüm kesimleriyle; oruçlarıyla, teravihleriyle, iftarıyla, mukabeleleriyle, salatü selamlarıyla, fitre ve zekâtlarıyla, mahyaları ve iftarlarıyla büyük bir coşkunun yaşandığı Müslümanlar için mübarek ve bereketli bir aydır.

Ramazan ayı; İbadet, rahmet ve mağfiret ayıdır. Bereketi bol, hayrı çok olan bir aydır. Bu ay yardım, bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insani duyguların coştuğu, tövbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği terbiye ayıdır.

İnsanlığı fikri ve ahlaki çöküntüden, cehaletten kurtarıp ilme, medeniyete ve dolayısıyla ebedi saadete ulaştıran kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim bu ayda nazil olmuştur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi yine Ramazan ayı içerisinde yer almaktadır.

Peygamber Efendimiz Ramazan ayı hakkında şöyle buyurmaktadır. “Mübarek Ramazan ayı size geldi. Yüce Allah bu ayda size oruç tutmayı farz kıldı. Ramazan ayı geldiğinde şeytanlar bağlanır, cehennem kapıları kapanır, cennet kapıları açılır.’’

Yine bir Hadisi Şerif’e göre “Recep ayı Yüce Allah’ın, Şaban ayı Hz. Peygamberin, Ramazan ayı ise İslam ümmetinin ayıdır. Recep ayı Regaip kandili ve miraç kandilini, Şaban ayı Berat kandilini ve Ramazan ayı ise Kadir gecesini bünyesinde barındırmaktadır.

Ramazan ayının fazileti hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v.):  “Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.”  (Buhârî, Îmân, 28) buyurulmaktadır.

Ramazan ayı Müslümanlar için başı Rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş ayıdır. Bütün Müslümanlar Ramazan ayında derdi, kederi bir kenara bırakarak bu kutlu ayı ibadetle, imanla, şuurla, huşu içerisinde idrak etmeleri gerekir.

Oruç tutmaktan maksat, dini bir vazifeyi ifa ederek Allah’ın emrini yerine getirmektir. Gerçek oruç; Sadece yemeyi, içmeyi bırakarak değil; Allah’ın yasakladığı boş ve hayasızca sözleri terk ederek, namazların kılınarak, sabır edilerek, dilimizi ve zihnimizi yalan, gıybet, koğuculuk gibi günahlardan uzak kalınarak, günahlarımızdan tövbe istiğfar edilerek, Allaha sığınmak suretiyle tutulan oruçtur.

Bununla beraber orucun sıhhi, ahlaki ve toplumsal bir takım faziletleri ve hikmetleri de vardır. Oruç kişiyi sağlıklı kılar. Bu sayede sürekli çalışarak yorulan mide ve sindirim sistemi dinlenmiş olur. Oruç tutmakla zenginler fakirlerin halini daha iyi anlar.

Her Ramazan ayında olduğu gibi gelin Gönüller Yapalım, Allah’ın çağrısına kulak vererek gönüller arasında köprüler kuralım, kırık kalplerin, yaralı gönüllerin, bitap düşmüş yüreklerin onarılmasına vesile olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm halkımızın ve İslam aleminin Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice Ramazan aylarına kavuşmayı diliyor ve bu ayın bütün müminlerin affına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Dostlukların sevgi ve sabır ile beslendiği bu mübarek Ramazan ayının ülkemizi ve İslam âlemini bereketiyle donatması, tüm müminlerin gönüllerinin sevgi ve iman coşkusu ile taşması, tutulan oruçların yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olması, gönüllerin iman, sevgi ve kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlanması temennisiyle Ramazan-ı Şerifleriniz hayırlara vesile olsun.”

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı