Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ; “HATAY HALKI DEVLET OLMAYI DEĞİL, MİLLET OLMAYI TERCİH ETMİŞ BİR MİLLETTİR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Payas ilçesinde ki kontrol noktasından başlayıp İskenderun’da devam eden terör saldırısı ile ilgili açıklama yaptı.

Başkan YAVUZ açıklamasında; “Aziz Milletim, değerli hemşerilerim. Tarihi Kahramanlık, şan ve şeref dolu Hatay halkımız, Hatay’ın Anavatana katılışında; “Devlet olmayı değil, Millet olmayı tercih etmiş bir millettir.”

Hatay ilimiz bulunduğu Coğrafi konumu itibariyle de bütün dünyanın iştahını kabartan bir konuma sahiptir. O sebepledir ki Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunlar Hatay üzerinden oynanmaktadır.

Kısaca yakın tarihimizde ki kronolojik saldırılara baktığımız zaman; “ 11 Mayıs 2013 yılında, 52 Vatandaşımızı kaybettiğimiz Reyhanlı saldırıları, 15 Temmuz hain kalkışmada Allah muhafaza kalkışma emeline ulaştığında Suriye’den 5000 civarında pkk-pyd,ypg,deaş gibi çeşitli terör unsurlarının sınırımızı geçerek Türkiye’yi işgal planları, Zaferimizle sonuçlanan Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyonlarında yine Kırıkhan’ımıza ve Reyhanlı’mıza roketli saldırılar, hatta gezi olaylarında hayatını kaybeden 5 vatandaşımızdan 4’ü nün Hatay’lı hemşerimiz olması, Samandağı – Belen – İskenderun – Arsuz ilçelerimiz de büyük orman yangınları, Payas ilçesinde ki kontrol noktasından başlayıp İskenderun’da devam eden terör saldırısı. İskenderun’da ki terör saldırısında tarihi bir başarıya imza atan istihbarat mensuplarımızı ve bütün Güvenlik güçlerimizi en kalbi duygularımla kutluyorum. Başarılı operasyonla iki teröristi etkisiz hale getiren Güvenlik güçlerimiz büyük bir kanlı faciayı önlemiştir. Güvenlik güçlerimize tekrar sonsuz şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Son olarak İskenderun terör saldırısının aynı gecesinde yine, Karayılan, Belen ve İskenderun’da çıkan yangınlar.

Bu yaşanan olaylara baktığımız da şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; “ TÜRKİYE’NİN BEKA MÜCADELESİ HATAY’DAN BAŞLAMAKTADIR.”

Bu yaşanan olaylarda tarih boyunca 72 Milleti içinde barındırıp birlik, beraberlik ve kardeşlikle yaşayan Hatay halkımız, medeniyetler şehri olarak da tüm dünyaya örnek olmuştur.

Yaşanan bütün bu olaylar da Hatay halkımız, oynanan büyük oyunun farkında olmuş, hiç zaman hiçbir fitne, fesat ve şer odaklarının oyunlarına gelmeyerek Ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan zihniyetlerin 100 yıllık projelerini çöpe arttırmış ve boşa çıkartmıştır.

Şunu da büyük bir gurur ve onurla hatırlatmak isterim ki; “ 15 Temmuz’da Namlunun ucuna duranların, tankların önüne göğsünü siper eden, elinden gelse havada ki savaş uçaklarını eliyle yok edecek olan bir milletin, Kırıkhan’ımızın köyünde ki bir vatandaşımızın evinin önüne roket düştüğünde ev halkının; “ Ağaç dikecektik çukur lazımdı, yorulmamıza gerek kalmadı” diyen, Reyhanlı’lı hemşerilerimizin metanetli ve sabrı ile Vatan sağolsun, diyerek teröre karşı Vatanı için dik durmaları, Orman yangınlarında siyasi görüşlerine bakmaksızın yangını el birliği ile söndürme çabaları, İskenderun saldırısın da Vatandaşların korkusuzca Güvenlik güçlerimize destek olup etkisiz hale getirilen 2. Teröristin yakalanmasında ki mücadelesi.

Üstat Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi; Âsım’ın nesli…diyordum ya…

nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek. İşte Hatay halkımız tam anlamıyla budur.

Tüm dünya şunu çok iyi bilmeli ki; “HATAY’I HİÇ KİMSENİN KARIŞTIRMAYA ASLA AMA ASLA GÜCÜ YETMEYECEKTİR.!” Dedi.