Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ; “MEVLİD KANDİLİMİZ ve MEVLİD-İ NEBİ HAFTAMIZ MÜBAREK OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 28 Ekim Çarşamba gecesini, 29 Perşembe gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz mübarek Mevlit Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

YAVUZ Mesajında; “Âlemlere Rahmet olarak gönderilen, Müslümanların öncüsü, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya geldiği ve duaların en çok kabul edildiği gün olan Mevlit kandilini idrak etmenin heyecan ve mutluluğunu tüm İslam âlemi olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Yüce Allah (C.C); Irk, din, dil, yaş, cinsiyet ve sosyal statü farkı gözetmeksizin, sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti yeryüzünün halifesi Peygamber efendimize (S.A.V.) öğretmiştir. İnsanlık, Allah’a (c.c.) kulluk, bağlılık, itaat bilinciyle hayatı kavramayı, kâinata hikmetle bakmaya, bütün yaratılanlara şefkatle davranmayı, hakkın ve hakikatin yolunda yürümeyi, adaletten ayrılmamayı ve fazileti her türlü dünyevi hırsın önünde tutmayı ondan öğrenmiştir. Müminler bütün zamanlarda hem emin olma, hem de emaneti taşıma bilincini, önce Kur’an sonra peygamberimizin yaşam örnekleri ve hadisleriyle kavramışlardır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya bir millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Yüce Allah, insanlık tarihinin her döneminde insanları uyarmak onlara doğru yolu göstermek ve onlara rehberlik yapmak üzere yeryüzüne peygamberler göndermiştir. Hz. Muhammed (S.A.V.) ise Peygamberlerin sonuncusu, tamamlayıcısı kıyamete kadar yol gösterici ve tüm insanlığın Peygamberidir.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca desteklenen, her yıl farklı gündem ile Hz. Muhammed ‘in anlatılmasının amaçlandığı ve peygamber efendimizin doğum gününün kutlandığı haftaya Mevlidi Nebi haftası adı verilmiştir.   Bu yıl Yüce Peygamberimizin doğumunun seneyi devriyesini, insanlığı yüceltmek için “Hz. Muhammed (S.A.V.) ve Aile teması” ekseninde hafta boyunca yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

Bu mübarek gecede Allah’a layık bir kul ve peygamberimize layık bir mümin olma niyazında bulunarak ibadetlerimizi yaparken, yaşadığımız evren üzerinde yararlandığımız her türlü dünyevi nimetler için Allah’a şükrederek, bol bol dualar edip, günahlarımız için tövbe ve istiğfar etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle,  Mevlidi Nebi Haftasında Hz. Peygamberimizi bir kez daha anlama ve onun Gül  kokusunu hissetme adına yapılacak olan tüm etkinliklerin hayırlara vesile olmasını dilerken, 28 Ekim’i ,29 Ekim’e  bağlayan gece idrak edeceğimiz mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, başta Ülkemiz ve İslam Dünyası olmak üzere tüm insanlığın, Peygamberimizin (S.A.V.) yüce örnekliğinden nasiplenerek, feyz almasını Cenabı Haktan niyaz ederim.” Dedi.