Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ’UN ‘KIZILAY HAFTASI’ MESAJI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Türk Kızılay’ı, tarihten bugüne sürdürdüğümüz dayanışma kültürümüzün ve vakıf geleneğimizin en anlamlı kuruluşlarından biridir” diyen Başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.

“Kızılay kurumumuz, savaşta, barışta ve doğal afetlerde, din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, Türkiye’de ve tüm dünyada muhtaçların yardımına koşan, dünyanın en köklü ve güçlü yardım kuruluşlarından birisidir.

Kızılay , kamu yararına olan sosyal bir hizmet kurumudur. Kızılay her zaman karşılaşılan , afetlerle, salgın hastalıklarla  mücadele  eder . İnsanları ve toplumu  her konuda bilinçlendirir ve insanlık duygusunu yüceltir , yardımlaşma ve birlik  duygularını geliştirir. Irk, din, dil gözetmeksizin dünyanın farklı coğrafyalarındaki afetzedelerin, muhtaçların, yoksulların yardımına koşan Türk Kızılay’ı, milletimizin vicdanını, hoşgörüsünü hakkıyla temsil etmektedir.

Aziz Milletimizin sevgi, hoşgörü, şefkat, merhamet ve dayanışma kültürünün ve ‘insan odaklı medeniyet anlayışının’ anlamlı bir kuruluşu olan Kızılay, üstlendiği görevi kurulduğu günden bu yana başarıyla yerine getirmiş ve yaptığı güzel hizmetleriyle halkımızın olduğu kadar dünya mazlum ve mağdurlarının da gönlünde taht kurmuştur.

Yardımlaşma duygusunun harekete geçmesinde ve yapılan yardımların sistemli bir şekilde organize edilerek, hem yurt içinde hem de yurt dışında muhtaç insanlara ulaştırılma konusunda yaptığı takdire şayan çalışmaları ile dünya ülkelerine de örnek olan yüz akımız Kızılay, her türlü övgüyü hak etmektedir.

Dünyanın bütün kıtalarında aktif görev üstlenen Türk Kızılay’ı, tüm operasyonlarında ihtiyaç sahiplerinin ve korunmasız insanların yüzünü güldürürken özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü sınır tanımayan faaliyetleriyle gurur verici başarılara imza atmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak bu yüce görevi üstlenerek dünyanın dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışan Kızılay’ın değerli yönetici ve çalışanları ile tüm  hayırsever vatandaşlarımızın ‘Kızılay Haftası’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” Dedi.