Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

“Bugün, Türk Milletinin, en büyük Milli Bayramı olan Cumhuriyet Bayramının 97.yılını gururla kutluyoruz” diyen Başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.

“Cumhuriyet Bayramı; Türk Milleti için Milli Birlik ve Beraberliğinin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşları ve Türk halkı ile birlikte 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir

Cumhuriyet bir halk yönetimidir. Cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Cumhuriyet yönetiminde Egemenlik; Kayıtsız ve Şartsız Milletindir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘’Türk ulusunun yaratılışına ve yaşantısına en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir.” Diyerek halkımızın Cumhuriyete sahip çıkmasını istemiştir.

Türk Milleti, Cumhuriyet yönetimiyle birlikte, özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuş, bu değerleri özümseyerek, yaşam biçimine dönüştürmüş çağdaş bir yapıda yaşamını sürdürmeye başlamıştır.

Gücünü Milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, Milletimizin azmi ve büyük bir iman gücü ile gerçekleştirdiği Kurtuluş mücadelesinin önemli bir eseridir. Cumhuriyet; yorgun yoksul ve yoksulluk içindeki bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanmak için giriştiği milli mücadelenin sonunda külleriyle elde ettiği büyük bir zaferin sonucu; Büyüyen, gelişen ve çağdaşlaşan Türkiye’nin işaretidir.

Cumhuriyet felsefesi, Milletin fertleri arasında hiçbir ayrım yaratmadan özel bir imtiyaz tanımadan, siyasi yönde ve kanunlar önünde eşitlik sağlayan, millet yararına gelişmeyi öneren halka refah ve mutluluk getiren, seçim ilkesiyle keyfiliği önleyen bir yönetim şeklidir. İşte bu değer bizleri, milli bir devletin; Onurlu, özgürce düşünebilen, eşit halkları alan bir ferdi olarak, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Cumhuriyet Yönetimi; Türk toplumunu, Millet olma bilincine ulaştırmış, devleti yönetme işini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yâda belli bir sınıfın eline bırakmayarak halkın kendisini yönetme şekli olan Cumhuriyetin ilanı ile 1923’ten bugüne kadar ülkemize büyük katkılar sağlamıştır. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamleleri olan Cumhuriyetin getirdiği reformlar, yenilikler ve atılımlar, Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasal alanda yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyet geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda aziz Türk milletine güç vermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle  aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 97.yılında, bizlere bu cennet vatanı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için canlarını ve kanlarını bu toprağa feda etmiş bütün şehitlerimizle birlikte ebediyete göç etmiş tüm gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, Mekanları cennet olsun.”Dedi.