Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ “ÇEVREMİZİ BİRGÜN DEĞİL, HERGÜN KORUYALIM”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ 5 Haziran Dünya Çevre günü ve 5-10 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

İçinde bulunduğumuz toplumu oluşturan ortam çevremizdir. Kalbimiz kadar temiz bir çevrede yaşamak her insanın hakkıdır.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

Dünya Çevre Gününün amacı; Sürdürülebilir akıllı bir kalkınma politikası uygulayarak, insanların yaşamlarını iyi bir düzeyde sürdürebilmeleri için gereksinim duydukları doğal kaynakları gelecek nesilleri de düşünerek doğaya, amaca ve çevreye uygun bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır.

Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları çevre sorunlarının artmasına sebep olmaktadır. Doğayı korumak, çevre sorunlarının çözümü için çalışmak ve gelecek kuşaklara daha temiz daha iyi bir yaşam alanı bırakmak tüm insanlığın en önemli görevlerinden birisi olmalıdır.

Çevremizin korunması, çevre sorunlarının çözülerek çevrenin bakımı ve insanların çevre temizliğine duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1972 yılında çevre konferansında alınan karar doğrultusunda 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiş ve bu doğrultuda Birleşmiş Milletler çevre programını oluşturarak çevre konusunda uluslararası iş birliğine öncülük görevini üstlenmiştir.

Dünya nüfusunun hızla artması, çarpık kentleşme, sanayileşme artıklarının çevreye yayılması, toprak, hava, su gibi doğal kaynakların israf edilmesi gibi faktöre bağlı olarak iklim değişikliğinden toprak, su ve havanın kirlenmesinden, biyolojik zenginliğin azalmasına kadar baş gösteren çeşitli önemli sorunlar insanlığı ve geleceği tehdit etmektedir. Pandemi boyutuna ulaşan bir virüsün bizi evlerimizde kalmaya mecbur bıraktığı bu günlerde dünyamızın, bize belki de hiç bu olmadığı kadar ihtiyacı var, aynı zamanda onun için verdiğimiz mücadelede bize nelerin tehlikede olduğunu hatırlatıyor.

Tabiatı korumak ve küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ahlaki ve insani bir görevidir. Çevreye karşı daha bilinçli, daha özverili bir davranış sağlayarak çevre kirliliğine son vermeliyiz. Şunu her zaman hatırlamalıyız! Dünya bize emanet, bizden de gelecek nesillere emanet olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için yaşadığımız çevrenin kirlenmesini önleyerek, yeşil alanları ve doğanın dengesini sağlayan canlıları koruyup kollamak gerekir. Daha temiz bir dünya için çevreye olan sorumluluklarımızı, toplum ve bireysel olarak yerine getirip insanlığı daha temiz yaşanabilir dünya bırakma temennisiyle 5 Haziran Dünya Çevre Gününün tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.” BİR GÜN DEGİL, HER GÜN DÜNYAMIZI KORUYALIM.