Hafif Yağmurlu

AYHAN YAVUZ; “İSTANBUL’UN FETHİNİN 567. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz İstanbul’un Fethinin 567. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan YAVUZ Mesajında; “ Elbette Konstantiniyye Fethedilecektir. Onu Fetheden Komutan Ne güzel komutandır. Ordusu Ne güzel ordudur. Hadis-i Şerifi ile Peygamber (S.A.V.) Efendimizin müjdelediği İstanbul’un Fethinin 567. Yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla idrak ediyoruz.

Değerli Hemşerilerim unutmayalım ki; Geleceğin Kökleri, Bir Milletin Geçmişinde Gizlidir.

İstanbul’un Fethi Öyle bir Fetihtir ki; Dünyada Bir Çağ Kapanıp Yeni Bir Çağ açılmıştır.

Arkasına Bütün Haçlıları Alan ve 1000 Yıllık Geçmişi olan Bizans yıkılıp tarihe gömülmüştür.

Gemilerin Karadan yürütülerek Haliç’e indirilmesinin destanıdır İstanbul’un Fethi.

Bacağının dizden aşağısı kopmuş, vücuduna onlarca ok saplanmasına rağmen İstanbul’un surlarına Osmanlı Sancağını dikmeden Şehit olmayan Ulubatlı Hasanların Destanıdır İstanbul’un Fethi.

Ne mutlu ki Bizler Böyle Bir Ecdadın Torunlarıyız.

Değerli Hemşerilerim. İman varsa, inanç varsa imkânsız diye bir şey yoktur. Bizler Bu İman ve Bu inançla tarihimizde olduğu gibi şimdi de daha çok çağ kapatıp – çağ açar, bizleri yok etmeye çalışanları Fatih Sultan Mehmet Han gibi 1000 yıllık değil 100 bin yıllık geçmişi olan hainleri yine tarihe gömeriz.

İstanbul’un Fethinin 567. Yıl dönümü bir kez daha kutlu olsun.

Bu Güzel Şehir İstanbul’u Ebedi olarak bizlere miras Bırakan Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere Kahraman Ecdadımızı ve Tüm Şehitlerimizi Rahmet, Minnet ve Şükranla yâd ediyorum. Ruhları Şad, Mekânları Cennet Olsun.” Dedi.