BAŞKAN YAVUZ; “ÇANAKKALE ZAFERİ TÜRKÜN KANIYLA YAZDIĞI ZAFERİDİR’’

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Çanakkale Zaferinin 103.yılı ile ilgili Şehitlerimizi Anma günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. “Çanakkale’yi anlayamayan TÜRKİYE’Yİ anlayamaz. Çanakkale, Plevne sonrası ana topraklarımızdaki en büyük vatan savunması direnişidir’’ diyen Başkan Yavuz Mesajında şunları söyledi;
“Çanakkale ruhunu anlayamayan; Milleti de, Milliyeti de, Milliyetçiliği de anlayamaz. Çanakkale’deki dayanışma azmini fedakârlığı anlayamayan, bu ülkenin, bu milletin kardeşliğini de anlayamaz.
Çanakkale Zaferi Türk Milletinin gurur duyduğu, bağımsızlığını ve topraklarını korumak için yaptığı, tarihte var olma savaşıdır. Çanakkale Savaşı geçmiş tarihimizin en acı ve hüzünlü ancak bir o kadar da kahramanlıklarla dolu büyük bir zaferidir. Yoksulluk içinde can çekişen bir milletin dönemin en güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde bedenleriyle direnişin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında yaşanan bir insanlık onuru vardır. Bu “Onur ve Gurur” sadece düşmana silahla yapılan savaşı değil, yaşanan çatışmada vurduğu düşman askerini canı pahasına, sırtına alıp düşman siperine kadar götürme yücelik ve cesaretini göstererek verdiği insanlık dersiyle de yıllarca dünyaya örnek olmuştur. Mehmetçiklerimiz, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek, savaşın sadece öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir defa daha göstermiştir.
250.000 şehit verdiğimiz Çanakkale’de her yaşta insanımız gönüllü olarak savaşmış, kadınlar çocuklarıyla birlikte cephedekiler için çorap örmüş, kurşun imalatında çalışmış, dağ bayır demeden gece gündüz, cepheye silah ve cephane götürerek ülkemizin bugünlerinde var olma mücadelesinde askerlerimize destek olmuşlardır.
“ÇANAKKALE ZAFERİ TÜM DÜNYADA ÜLKEMİZİN SAYGINLIĞINI ARTTIRMIŞTIR”
Kısaca vatanın her bir ferdi, kendisine ve vatanına yönelen bu vahşi akına el birliğiyle, iman gücüyle verdiği destansı mücadeleyle dur demesini bilmiştir. Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyerek, Türklük onur ve şerefini en güzel şekilde savunarak üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir.
“Ben ölüyorum senin ölmen gerekmiyor artık” diyen Çanakkale’deki “Kınalı Kuzuların” topraktaki kına kokusu günümüze kadar gelmektedir. Onlar, Çanakkale Zaferini tarihe Altın Harflerle yazarken, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamış ve tüm dünyada Ülkemizin saygınlığını arttırmıştır.
Çanakkale Zaferi Türk’ün kanıyla yazdığı bir Zafer’dir. Bu büyük tarihi zaferi bizlere kazandıran başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarıyla birlikte diğer bütün Komutanlarımızı, Kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad, Mekânları Cennet Olsun.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı