Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ; “ATAMIZI RAHMET, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün aramızdan ayrılışının 82.yılı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılarak ebediyete göç etmesinin 82. yıldönümünde Atamızı saygı, minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz.” Diyen Başkan YAVUZ, mesajında şunları söyledi.

“Mustafa Kemal Atatürk başarılı bir asker, devrimci bir devlet adamı ve aynı zamanda kendi kaderini ulusuyla birleştirip “bütün dünya devletlerinin saygı duyduğu, mazlum milletlerin kendilerine örnek aldığı deha bir liderdir.

İşte, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yokluk ve yoksulluktan var ettiği, çağdaş Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayarak doğmuş, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakarak, dünyada pek çok topluma örnek bir lider olmuştur.

10 Kasım tarihi bir matem günü değil onun fikirlerine, düşüncelerine ve eserlerine sahip çıkarak yüceltme günüdür. Medeniyet yolunda ilerlediğimiz 21.yüzyılda ileriyi görebilen, çağdaş muasır medeniyetler seviyesine gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal Atatürk gibi çağdaş ve muasır düşünmenin ilk ve en önemli adımıdır.

Dünya tarihine baktığımız zaman emperyalizme karşı büyük savaş verip, emperyalizmi yenerek, bağımsız bir Türk Devleti kuran ve mazlum uluslara örnek bir yapıyı oluşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, batı emperyalizmine diz çöktürerek, dünyadaki tüm mazlum uluslara örnek olmuş ve emperyalist ülkelerin esiri durumundaki ülkelerde özgürlük ve bağımsızlık ateşini yakmıştır.

Bu gün devletimizin ve milletimizin karşılaştığı güçlükleri aşabilmesinin yolu Atatürk’ü anlamak ve o’nun fikirlerini yeni nesillere aktarmaktan geçer. Son nefesine kadar ülkesine ve Milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda bu gün bize düşen görev ise yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş ve hedeflerimizi büyük tutmaktır.

Bir milletin, onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren ve bunu tarihe altın harflerle yazdıran büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ebediyete intikalinin 82.Yıldönümünde onu ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğrunda, canlarını ve kanlarını feda eden Tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Türk milleti ile beraber senin huzurunda saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Seni seven ve anlayan Türk milleti her zaman var olacaktır. Ruhun şad olsun ATAM.” Dedi.