GÜMRÜK VE TİCARET BAKANIMIZ BÜLENT TÜFEKÇİ’DEN İLİMİZE ZİYARET

Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent TÜFENKÇİ bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize ziyarette bulundu.
Sayın Bakanımız Bülent Tüfekçiyle birlikte, sayın Valimiz Ercan Topaca, sayın Milletvekillerimiz Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi ve Adem Yeşildal, İlçe Belediye Başkanlarımız, İl Başkanımız sayın Ahmet Atıç, ilçe teşkilatlarımız ve iş adamlarımızla birlikte Ottoman Palacedeki yapılan sabah kahvaltısı sonrasında sırasıyla Ak Parti İl Binası, Hatay Valiliği, Habibi Neccar Camii, Cilvegözü Sınır kapısı ve Reyhanlı’da bir dizi incelemelerde ve istişarelerde bulunuldu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantıda yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesi millet olarak karşılaştığımız şey en büyük ihanetlerden birisiydi. Terör örgütü FETÖ’nün yapmış olduğu bu ihanet sırasında milletin temsilcilerinin toplandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere terörle mücadele eden bütün unsurları o gece tek tek vuruldu. Özel birlikler, Özel Harekât Daire Başkanlığı başta olmak üzere Genelkurmay, Emniyet, MİT bunların tamamı esasında terör örgütü PKK ile mücadele eden üst düzeyde mücadele eden kurumlarımızın başında geliyor. Bu terör örgütünün bunu yaparak hangi terör örgütünün imdadına yetiştiğinin takdirini de size bırakıyoruz” diye konuştu.
Bakan Tüfenkçi toplantının ardından Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne geçerek Suriye sınırındaki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Cilvegözü Sınır kapısında yapılan incelemelerden sonra bir açıklama yapan Tüfenkçi, Cilvegözü’nün Suriye ve Türkiye için önemli olduğunu ve Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle Cilvegözü’nde verimli çalışamadıklarını belirten Tüfenkçi, Cilvegözü Sınır Kapısı’nın hem Suriye ve hem de Hatay, Türkiye için önemli olduğunu belirterek;
“Oradaki iç karışıklıktan dolayı istediğimiz anlamda verimli çalışmayı ortaya koyamıyoruz. Ancak, kontrollü şekilde ara bölgeler ihdas edilerek, insani yardım ve bir takım ticari emtiaların girişi sağlanmış oluyordu. Yine hatırlarsanız Reyhanlı’da ciddi bir saldırı olmuştu. Onun içinde bu sahalardaki güvenlikte çok önemli. Bu konuda Vali Ercan Topaca’ya teşekkür ediyoruz. Burada güvenlik anlamında ciddi çalışmalar yaptılar. Netice itibariyle şu anda güvenliğin maksimumda olduğu bir sahada faaliyetlere devam ediliyor. Girişi inceledik biraz sonra diğer sahayı da inceleyeceğiz. Bundan buradaki iş akışının hızlandırılması noktasında neler yapılabileceğinin çalışmasını yapacağız. Biz inanıyoruz ki Suriye’deki iç karışıklık durumu netleştikten sonra bu kapı gerek Hatay için ve gerekse Türkiye için ithalat ve ihracat noktasında çok önemli görevler ifa edecek. Şu anda günlük 200 civarında TIR geçişimizi bir anda 2 veya 3’e katlayabiliriz. Valiliğimiz TIR parkı ve ikinci bir saha oluşturma noktasında projeleri ile bu kapasiteyi arttırma çalışmaları yapıyor. Hem kapısının dizaynı hem bu sahaların peyzaj çalışmaları ile beraber modern bir ülkeye girildiği hissi verilecek.” Dedi.
Hatay’lı işadamlarımız ziyaret sırasında Bakanımıza özellikle İthalat ve ihracat Sektöründe lojistik ve nakliye ile ilgili esnaflarımızın sorunlarını aktararak bölgemize destek sözü aldılar.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki incelemesine Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay Milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Mülki Amiri Mehmet Eriş, Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Reyhanlı İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, STK temsilcileri, emniyet ve askeri yetkililerde katıldı.

_DSC4706

_DSC4679