BAŞKAN YAVUZ ÖNEMLİ BİR HİZMETİ DAHA HAYATA GEÇİRDİ.

BAŞKAN YAVUZ  ÖNEMLİ BİR HİZMETİ DAHA HAYATA GEÇİRDİ.

KIRIKHAN’DA GEZİCİ MOBİL SAĞLIK TARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Bölge Milletvekilimiz Mehmet Öntürk’ ün gayretleri ile birlikte Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un Sosyal Belediyecilik anlamında vatandaşlarımıza layık oldukları en iyi hizmetleri sunabilmek için Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında alınan Mobil Gezici Sağlık Aracı Kırıkhan’da faaliyetlerine başladı.
Kırıkhan sınırları içerisinde yaşamakta olan ve sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarımız ile Suriye’deki iç savaş sebebiyle ilçemize sığınan 60 bin Suriyeli muhacir kardeşlerimize hizmet verecek olan Mobil Gezici Sağlık Aracıyla; Kırıkhan Belediyesi ve Kırıkhan KETEM ortaklığında Rahim ağzı kanseri ve Kalın bağırsak kanseri taramaları ile Genel Genital Muayene hizmetleri gerçekleştirilecektir.
Kırıkhan Belediyesi ve Kırıkhan KETEM ortaklığında yapılacak kanser tarama programında Kırıkhan’a bağlı tüm mahalleler haftada üç gün gezilerek, Tam teşekküllü modern Gezici Mobil Sağlık Aracıyla Rahim Ağzı Kanseri (Serviks kanseri) taraması, Kalın Bağırsak Kanseri (Kolon kanseri) taraması ve genel genital muayenesi yapılacak.
Rahim ağzı kanseri taraması 30-65 yaş arasındaki evli kadınları kapsarken, Tarama testi için gereken uygunluk şartları: adet olmamak, üç gün eşle birlikte olmamak (3 günlük cinsel perhiz) ve son üç gün içerisinde genital bölgeden fitil kullanmamaktır. Bu durumlarda yapılacak testler yanlış sonuçlar verebilmektedir. Yapılacak muayenede kesinlikle parça alınmayacak olup tamamen ağrısız bir işlemdir. Bu tarama testini 30 yaş üstündeki her evli kadının 5 yılda bir yaptırması gerekmektedir.
Genital muayene de; hastanın enfeksiyonu, siğili, anormal akıntısı, mantarı veya herhangi başka patolojik bulguları olup olmadığına bakılarak, gerekli durumlarda hasta ilgili birimlere yönlendirilecek.
Kalın bağırsak kanseri taraması ise 50-70 yaş arası hem erkek hem de kadınlara yapılacak. Bunun dışında bir uygunluk şartı yoktur. Taramada hastaya evde kendi kendine yapacağı tarama kiti verilecek. Bu kit dışkıdaki gizli kanı göstermekte olup , Yapılışı kolay ve ağrısızdır ve fazla vakit almamaktadır. Daha sonra çıkan sonuç telefonla hekime bildirilerek sonuca göre hasta yönlendirilmektedir. Bu tarama testini 50 yaşın üstündeki herkesin 2 yılda bir yaptırması gerekmektedir.
Taramalar son derece modern cihazlarla ve klimalı araçta, hasta mahremiyetini koruyacak şekilde sadece bayan görevliler tarafından yapılmaktadır. Tarama sırasında araçta sağlık personeli ve hastanın kendisi dışında hiç kimse bulunmamakta, tüm taramalar, vatandaşın sağlık güvencesi olsa da olmasa da ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Gezici Mobil Sağlık taraması hizmeti bugün itibarıyla Abalaklı Mahallesinde başlatılmış olup sağlık taramaları haftada 3 gün süre ile tüm mahallelerimizde devam edecektir.
Başkan Yavuz ilk tarama işleminin yapılmasıyla birlikte Abalaklı mahallesinde yaptığı açıklamada; “Gezici Sağlık Merkezi” projemizi finanse ederek bizlerden desteklerini esirgemeyen ve iki ülkenin dostluğunun pekişmesini sağlayan Japonya Büyükelçisi nezdinde Japonya Hükümetine ve Japon halkına şahsım ve Kırıkhan halkı adına ilçemize bu önemli projeyi kazandırdıkları için sonsuz şükranlarımı sunarım. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğümüze, Ketem personellerimize ve muhtarlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür eder, İlçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM