Açık

YAYMAN, YAVUZ, BÖLÜKBAŞ, ÇELİK ÇİFTÇİ VE ESNAF SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ANKARA’DA

Ak parti Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve diğer Ak parti milletvekilleri, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Numan Bölükbaş, Ziraat Oda Başkanı Mehmet Çelik, STK Temsilcileri ve Hatay Ziraat Odası başkanları Çiftçilerin ve Esnafların sorunlarının çözümü için Ankara’da bir araya geldi.

Her fırsatta Mahalle statüsündeki köylere, esnaflara, muhtarlara, iş adamlarına, STK’lara ziyarette bulunup sorunlarını dinleyip tek tek not alan Hatay Milletvekili Doç. Dr. Hüseyin Yayman ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, uzun ve ummalı çalışmaların ardından aldıkları notlar çerçevesinde hemşerilerinin sorunlarını Ankara’da çözmek için çalışmalarına hız kazandırdı.

Yayman, Yavuz, Bölükbaş ve Çelik’in Ankara klasörleri arasında, bölge çiftçisinin ve esnaflarının sorunlarının çözümü ile Kırıkhan Organize Sanayinin bir an önce hizmete sunulup Sanayi alanında Kırıkhan’ın gelişimi ve büyümesi, OSB’nin hayata geçmesiyle 3000’ e yakın insana istihdam sağlanıp ilçede işsizliği minimum seviyeye indirilmesi konuları görüşüldü.

Günün ilk ziyaretinde Kırıkhan heyeti Ankara’da bölge çiftçilerinin sorunlarının çözümü için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda pamuk destekleme miktarının belirlenmesi, sıkıntılı durumda bulunan çiftçilerin banka kredi borçlarının yapılandırılması, tarımsal elektrik maliyetlerinin düşürülmesi, tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülmesi konularında girişimlerde bulunuldu.

Öğleden sonra gerçekleştirilen günün ikinci ziyaretinde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile bir araya geldiler. Sanayi ve Ticaret Bakanlığında yapılan toplantıda ise Kırıkhan esnaflarının sorunlarının çözümü ve Kırıkhan OSB nin altyapı çalışmalarıyla ilgili gerekli altyapı desteğinin sağlanması konuları görüşüldü.