Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 30 °C
Az Bulutlu

KIRIKHAN’DA “YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

KIRIKHAN’DA “YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Türkiye’nin 81 ilinde 200 bin kolluk görevlisinin nöbet tuttuğu ve Kırıkhan ilçemizde de eş zamanlı olarak “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

Kırıkhan Cumhuriyet Meydanı Kanatlı caddesi üzerinde saat 13:30’da düzenlenen “Yaya Güvenliğinin nöbetçisiyiz” etkinliğinde minik öğrenciler sürücülere ve vatandaşlara trafik kurallarına uymaları ve yayalara geçiş önceliği verilmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla broşürler dağıtıp hep birlikte “Önce Yaya, sonra Araba” sloganları eşliğinde yaya geçidinden geçerek mesajlar verdiler.

Etkinliğe ilçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Tolga Üçdal, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, yayalar, öğretmenler ve çeşitli ilköğretim okullarından gelen minik öğrenciler katıldılar.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Emniyet müdürü Hasan Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı M.Tolga Üçdal Kanatlı Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinde öğrencilerle birlikte yürüyerek sürücülere yaya geçitlerinin önemini vurgulayan pankartlar gösterip bilgilendirici broşürler dağıttılar.

Etkinlik sonrası açıklama yapan ilçe kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “İçişleri Bakanlığımızca bu yılın  “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesiyle beraber ülke genelinde yapılan çalışma ve uygulamalar ile bugün burada ülkemizin tüm il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyim” sloganıyla bir etkinlik daha düzenliyoruz.

Bu etkinlikte amacımız yaya geçitlerinde ışık olmayan yaya geçitlerinde yayaların önceliğine dikkat çekmek ve sürücülerimizi yaya önceliği konusunda bir farkındalık oluşturarak bu konuda daha duyarlı hale getirmektir. Toplumumuzu bilinçlendirme adına bu konuda devletimizin tüm kolluk güçleriyle birlikte konunun takipçisi olacağız. Kurallara riayet etmeyen sürücülerimizi de gerekli cezai müeyyideler uygulayarak kurallara riayet edilmesini sağlayacağız.  Tüm sürücülerimize yayalara göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik minik öğrencilerin sürücülere tanıtıcı broşürler dağıtması ve hep birlikte “Önce Yaya, sonra Araba” sloganları eşliğinde yaya geçidinden topluca geçmeleriyle son buldu.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.