MİLLETVEKİLİ MEHMET ÖNTÜRK “KIRIKHAN 16 NİSAN’ DA EVET’E HAZIR”

13.04.2017
“Daima millet kararımız EVET” diyerek Cumhurbaşkanı’ lığı Hükümet Sistemi Anayasa Oylaması için yoğun bir tempo çalışması ile çalmadık kapı bırakmayan Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça ve Kırıkhan İlçe Teşkilatı “Kırıkhan, 16 Nisandaki referandum oylamasına EVET için hazır” dediler.

Kırıkhan ve Hassa’da belirlenen programlar dahilinde tüm mahalleleri gezerek vatandaşlara Yeni Hükümet Sisteminin 18 maddesini tüm detaylarıyla bir bir anlatan Milletvekili Mehmet Öntürk yaptığı açıklamada; “16 Nisanda yapılacak referandumda katılımın yüksek olması ve sandıklardan EVET oylarının rekor düzeyde çıkması için gece gündüz demeden çaba gösterdik.” Diyerek, Referandum için bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Hatay Milletvekili olarak ben, Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz, İlçe Başkanımız Ömer Ayhan Şıhça, Yönetim Kurulu üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz, Gençlik ve Kadın Kollarımız, Mahalle temsilcilerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte tüm gönüldaşlarımızın gösterdiği gayretler sonucu yaptığımız Referandum çalışmaları 16 Nisanda meyvesini verecek ve inşallah Kırıkhan ile Hassa, EVET’te Türkiye rekorunu kıracak bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte ev, ev, mahalle, mahalle, iş yerlerini, sivil toplum kuruluşlarını bir bir ziyaret ederek Yeni Anayasa Değişikliği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Hakkında vatandaşlarımıza bilgiler verdik. Yapılan yeni anayasa sisteminde;
-Yargı sivilleşiyor, Sivil ve Askeri yargı birleşiyor.
-Bağımsız ve Tarafsız Yargı ile tarafsızlık Anayasa Hükmü geliyor.
-Güçlü ve Yetkili Meclis ile kanunları sadece Meclis Yapıyor.
-Güçlü Meclis için Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor, Temsilde adalet geliyor.
-Gençlerimize güveniyoruz ve 18-24 yaş arası gençlerimize Meclise girme şansını açıyoruz bu sayede temsilde adalet sağlanıyor.
-Sıkıyönetim uygulaması son buluyor.
-Seçimler 5 yılda bir yapılıyor. Cumhurbaşkanını ve Meclisi de milletimiz aynı anda seçiyor.
-Yetkili ve Sorumlu Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk geliyor.
-Milletin seçtiği Meclis hükümeti denetliyor.
-Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK) yeniden düzenleniyor. HSK’nin 7 üyesini ilk kez meclis seçiyor.
-Çift başlılık ortadan kalkıyor ve Başbakan, Cumhurbaşkanı makamı birleşiyor.
-Bir kişi en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçiliyor. Cumhurbaşkanının görev süresi 10 yıl ile sınırlanıyor.
-Bağımsız ve tarafsız yargı ile Tarafsızlık anayasa hükmü oluyor.

Tüm bu maddeleri vatandaşlarımıza en ince ayrıntısına kadar anlattık ve Vatandaşlarımızdan gelen soruları, kafalarında hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde cevaplandırdık. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızın yoğun ilgisi, güler yüzü ve memnuniyeti ile karşılandık. Allah hepsinden razı olsun.

Bu Referandum her şeyden önce ülkemizin geleceğinin oylanacağı bir seçim. Halkımız kararını verirken daha önceki hükümetlerde yaşanan koalisyon krizlerini düşünerek, ilaç kuyruklarını, yoklukları, sağ sol diyerek yapılan kardeş kavgalarını, karaborsaları, terör sonucu kaybettiğimiz şehitlerimizi düşünerek oy versinler.

Ak Parti Hükümetimizin 15 yıllık süreçte yaptığı hizmetlerimizi göz önüne getirerek, Duble yolları, köprüleri, tünelleri, uzaya gönderdiğimiz uyduları, teknolojik yatırımları, savunma ve silah sanayinde yaptığımız uçakları, tankları, silahları, yeni yapılan Havaalanlarını, Marmarayı, Kanal İstanbul projesini, Teröre vurduğumuz darbeleri, Yabancı devletlerin bizim ülkemize ve insanlarımıza aşağılayıcı gözle bakmasına karşı dimdik duran Dünya Liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğanı düşünerek oylarını versinler.

Ülkemizin bekası için MHP ve Ak Partinin yeni anayasada birlikte hareket etmesi hepimiz için büyük bir şanstır. Ülkemiz için yapılacak olan yatırımların artarak devam etmesi, Güven, Huzur ve ekonomik istikrarın devam etmesi için, Halkımız bu fırsatı çok iyi bir şekilde değerlendirmeli ve 16 Nisan’da yapılacak Referandum oylamasında mührü EVET’e vurmalıdır.

Yaptığımız bu mücadeleler Ülkemizin daha güçlü bir Türkiye olması içindir. Bu da Yeni Hükümet Sisteminin uygulamaya girmesiyle olacaktır. Türkiye, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle hızlı karar alıp uygulayan bir ülke olacaktır. Yeni Sistemle birlikte Türkiye’nin önündeki birçok bürokratik engel aşılacak, güçlü bir Siyasi irade sayesinde İş adamlarımız ve Ülkemizde Yatırım yapmak isteyen Yatırımcılarımız yarınlara daha güvenli bakacaklar.

16 Nisan’dan sonra Türkiye’ de birçok şey olumlu olarak değişecek. Çünkü 16 Nisan ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyetimiz güçleniyor, ekonomimiz büyüyor, milletimiz kazanıyor, daha çok hizmet, daha çok yatırım, daha güvenli Türkiye için Kırıkhan 16 Nisan’da EVET için hazır.

“Huzurlu, istikrarlı, lider bir Türkiye için gelin referandumda birleşelim ve 16 Nisanda yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için EVET diyelim“