Hafif Yağmurlu

KIRIKHAN BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerekli tüm tedbirler alındı.
Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un talimatları doğrultusunda yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaptığı haftalık rutin değerlendirme toplantısında, ilçemizde gıda maddesi satan esnaflar, Pazar alışveriş yerleri, seyyar satıcılar, Fırın, Unlu Mamulleri üretim ve satış yerleri, Kasap ve Lokantalarda yapılması gereken denetim ve kontroller, kaldırım işgalleri ve kurban kesim yerlerinin belirlenerek belirlenen yerlerin haricinde kurban kesilmesine cezai müeyyide uygulanmasıyla ilgili Zabıta Personellerinin alması gereken tedbirler görüşülerek, bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan denetleme çalışmalarıyla ilgili genel değerlendirmelerde bulunuldu.

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Zabıta ekiplerimiz tarafından ilçemiz genelinde Bayram öncesi gıda maddesi satan esnaflar, Pazar alışveriş yerleri, seyyar satıcılar, Fırın, Unlu Mamulleri üretim ve satış yerleri, Kasap ve Lokantalarda denetleme çalışmaları rutin olarak devam ediyor.

Bayram öncesi ve Bayram boyunca Kurban satışı ve kesim yerlerinde vatandaşlarımızın bayram alışverişleriyle kesim işlemlerini daha rahat yapabilmeleri ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Halkımızın belirlenen yerlerde kurbanlarını kesmeleri ve Kurban Sakatatlarının gelişi güzel atılmayarak, mümkün mertebe poşetlenerek Temizlik işleri Müdürlüğü personellerimizin toplayabileceği belirli yerlere bırakılması ve çevre temizliğine uyulması konusunda halkımızın daha hassas davranmasını bekliyoruz.

1 Eylül Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi, Kırıkhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin denetim ve kontrol çalışmaları Kurban Bayramı süresince ve sonrasında da devam edecek. Vatandaşlarımızın olası şikayetlerini zabıta Müdürlüğümüzün 0326-344 10 59 numaralı telefonuna yapabilirler. Kurban Bayramının İslam Alemine hayırlar getirmesi temennisiyle tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

2017 yılı Kurban Bayramı için Kurban Kesim ve Satış Yerleri belirlendi.
Zabıta Müdürlüğü tarafından Kurban satış yeri olarak ilçemiz Cumhuriyet mahallesi E-5 Çevre yolu altı (Hayvan Pazarının kurulduğu yer) olarak belirlenmiş olup; Kurban kesimi için ise 10 ayrı yer belirlenmiştir. Bunlar;
1- Mezbahane
2- Mimar Sinan Mh.Konutlar (Ara boşluklar)
3- 408 Evler Mh. Semt Pazar Yeri
4- Gündüz Mh.Semt Pazar Yeri (Toprak alan)