KIRIKHAN BELEDİYESİ YÖRESEL ÜRÜNLERİYLE BAŞKENT HATAY GÜNLERİNE ÇIKARTMA YAPIYOR

Binlerce yıllık tarihi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Hatay ve ilçemiz Kırıkhan yüzlerce çeşit yemeği ve yöresel ürünleri ile Ankara’ya konuk oluyor.
2-6 Kasım 2016 tarihleri arasında beş gün boyunca Ankara AKM de devam edecek ve 6 Kasım Pazar akşamı sona erecek olan etkinlikte Kırıkhan Belediyesi, son hazırlıklarını yaparak tam kadro halinde Ankara’da hazır olacak ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışacak.
Bu yıl beşincisi düzenlenen Başkent’te Hatay Günleri’nde her yönüyle Hatay’ı keşfetmek isteyenler 2- 6 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde buluşacak. 1 Kasım 2016 Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde verilecek Hatay Medeniyetler Korosu konseri ile başlayacak olan etkinlik, 2 Kasım Çarşamba günü saat 13.00’da önemli protokol isimlerinin de katılacağı açılışla devam edecek. Ardından mozaik yapımı ve halkoyunları mehteran gösterisi açılışa renk katacak.
Kendine has yöresel ürünlerin ve yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan yemek kültürünün Ankara’ya taşınacağı etkinlikte Kırıkhan Belediyesi, kendi standında İslamın manevi mimarlarından Bayezid-i Bistami Hz.Türbesinin tanıtımı ve hazırladığı diğer özel görselleriyle, Yöresel ürünlerinden Ramazan Kömbesi, Hurma, Nar, Havuç, Nar ekşisi, Domates Salçası, Biber Salçası ve Reçel çeşitleri gibi farklı ürünlerden harmanlanmış damak tatlarıyla önemli bir tanıtım gerçekleştirecek. Hatay ile birlikte ilçemizin kültürünü yakından tanımak üzere Kırıkhan’a gitmek isteyenler için yapılacak tanıtımla ilçemiz turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.
Yöresel tanıtım günlerinin önemine değinen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Böyle sosyal ve kültürel etkinliklerin birlikteliği ve birleştiriciliği artıracağını, işbirliği, kalkınma ve kaynaşmanın bölgesel anlamda devam etmesinde ilçemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Başkan Yavuz; “Son yıllarda ülkemizdeki siyasi gündem çok yoğun geçiyor. Biz de Ankara’lıları ve Ankara’da yaşayan Hatay’lı, Kırıkhan’lı hemşerilerimizin biraz olsun morallerini yüksek tutarak, ilçemiz kültürünü, sosyal yaşantısını, tarihini, damak ve mutfak tatları ile yöresel ürünlerini tanıtarak hemşerilerimizle hasret gidermek üzere 5 günlüğüne Başkentimiz Ankara’ya konuk oluyoruz. Hem yöresel ürünlerimizi hem de barışı, huzuru ve kültürümüzü Başkentimize taşıyor ve tüm Ankaralıları ve Başkentte yaşayan Hatay’lı hemşerilerimizi Hatay Günleri’nde beraber olmaya davet ediyorum.” dedi.

cv26qg4wiaa06yy

hatay-lezzetleri-kunefe