BAŞKAN YAVUZ’UN BİR PROJESİ DAHA GERÇEKLEŞİYOR.

DOĞALGAZ KIRIKHAN’A HAYIRLI OLSUN. DOĞALGAZ 2017 YILI KIŞINDA KIRIKHAN’IN 3 MAHALLESİNDE KULLANILABİLECEK

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un bir hayali daha gerçeğe dönüşüyor. Bir zamanlar hayal olan Doğalgaz artık Kırıkhan’da. 2017 yılında ilçemizin 3 mahallesinde oturan vatandaşlarımız doğalgaz kullanımına başlayacaklar.
Hava kirliliğinin en üst düzeyde olduğu Kırıkhan’ı yaşanabilir ve sağlıklı bir yaşam haline dönüştürecek Doğalgaz için, Kırıkhan Koyuncu Höyüğünde Doğalgaz Altyapı çalışmaları için açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine protokol üyeleriyle birlikte, komşu ilçelerimizden gelen davetliler ve binlerce Kırıkhan’lı hemşerimiz katıldılar.
Koyuncu Höyüğü mevkiindeki doğalgaz vanasının bulunduğu merkezde düzenlenen törene Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Ak Parti, MHP ve CHP ilçe yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Basın mensupları, Daire amirleri, Askeri erkan ve komşu ilçelerimizden gelen davetliler ile binlerce Kırıkhan’lı hemşerimiz katıldılar.
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem ve MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu Ankara’da görevli olarak bulunmaları sebebiyle açılışa katılamazken gönderdikleri mesaj ile “Kırıkhan’ımıza doğalgaz borusu döşenmesi ve altyapı çalışmaları halkımıza hayırlı olsun” dileklerinde bulundular.
Açılış törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 15 Temmuz Şehitleri Camii İmamı Ahmet Köse’nin Kuran’ı Kerim tilaveti ardından Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ilk açılış konuşmasını yaptı. Kırıkhan’ın sorunlarının tek tek çözüldüğüne belirten Başkan Yavuz yaptığı açıklamada; “ İlçemizin en önemli sorunu olan ve özellikle kış aylarında kömür yakımı sonucunda oluşan hava kirliliği nedeniyle yaşanılamaz duruma gelen ilçemizde artık bu sorun yaşanmayacak. Çocuklarımızın solan yüzleri artık pembeleşerek canlılık kazanacak ve ilçemizdeki hastalık riski en az düzeye inecek. Bu önemli sorunun çözümü ve ilçemizin tek kurtuluşu Kırıkhan’a doğalgazın gelmesiydi. Bu konuda başta Hatay Milletvekilimiz Mehmet Öntürk olmak üzere diğer milletvekillerimize, kaymakamımız Hasan Gözen’e, Ticaret Odası başkanımıza, Sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine, daire amirlerimize, basınımıza ve emeği geçen diğer tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 1-2 yıl içerisinde Kırıkhan’da doğalgazın kullanılabilecek hale gelmesi Kırıkhan adına sevindirici ve önemli bir gelişmedir. Sizlerle birlikte böylesine anlamlı bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da buradan sesleniyor ve hem Doğalgaz borularını hem de içme suyu hattı borularının yenilenerek toprak altına alınması işinin birlikte yapılmasını öneriyorum.” dedi.
Aksagaz Bölge Müdürü Metin Ceyhan yaptığı konuşmada; “Kırıkhan’a 2017 yılı kış döneminde doğalgazın kullanılabileceği müjdesini verdi. Kırıkhan’da 490 km.lik bir çalışma ardından 2017 yılında Yeni mahalle, Gündüz Mahallesi ve Mimar Sinan mahallesinin doğalgaz kullanabilir durumda olacağını belirtti. Koyuncu höyüğü mevkiindeki doğalgaz vanasının olduğu bölümden Kırıkhan şehir merkezine çelik boru şebekesi döşenmesine hemen başlanacağını belirten Bölge Müdürü Metin Ceyhan, toplam yatırım maliyetinin 40 milyon TL olduğunu, 2017 yılındaki yatırım bedelinin ise 6 milyon TL civarında olacağını belirtti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada; Defne , Antakya ardından Kırıkhan’a da doğalgazın gelmesinin sevindirici bir çalışma olduğunu belirtti. Kırıkhan’a çok yakın zaman süreçte çok büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Savaş “ Kırıkhan’a Büyükşehir Belediye Hizmet Binası, Tır Garajı, Sosyal Tesis, Su Arıtma Tesisi ve en önemlisi içme su hattının yenilenmesi gibi çalışmalar çok kısa süreçte Kırıkhan’a gelecektir. Doğalgazın Kırıkhan’a gelmesi noktasında üstümüze düşen tüm görevleri yerine eksiksiz getireceğiz. “ dedi.
Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk yaptığı konuşmada “Söz konusu Kırıkhan olunca tüm vekillerimiz birlik ve beraberlik içerisinde elini taşın altına koymaktadırlar. Bugün aramızda olmasalar bile Kırıkhan için çok önemli konularda hep birlikte hareket etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bölgemiz için önemli hizmetlerin hayata geçirilmesi için büyük gayretler sarf ediyoruz. Daha önce bölgede tarımın sorunlarını çözecek, çiftçiyi yine eski güçlü dönemine getirecek olan Tahtaköprü barajının yükseltilmesi çalışması ihaleye çıkartıldı. İleriki günlerde üniversite binasına ait temel atılacak. Söz konusu hizmet olunca, herkesin yanındayız ve elimizden gelen gayreti sarf ederiz. Kırıkhan’a böylesine anlamlı hizmetin gelmesine vesile olan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Hatay Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmada; Kırıkhan’a doğalgazın gelecek olmasının ilçe halkı için önemli olduğunu ve ilçe sorunlarının çözülmesi noktasında herkesin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirtti. Kırıkhan’a yapılacak olan dev doğalgaz yatırımının bugünkü ayrılan bütçeyle 6,5 yılda ancak bitirilebileceğinin altını çizen vali Ata, ilçe halkı için böyle önemli bir yatırımın çok çabuk bir zamanda bitirilebilmesi için Aksagazın yatırımına daha büyük bir payın ayırması gerektiğini belirtti ve Doğalgazın Kırıkhanlılara hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yapılan konuşmalar ardından, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz’ın duası eşliğinde temsili olarak Vali Ata, Milletvekili Öntürk, Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla birlikte yeraltına döşenecek olan Doğalgaz borusuna ilk kaynak vuruldu ve Doğalgazın Kırıkhan’a hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulunuldu.

dsc_0010

dsc_0016