KIRIKHAN BELEDİYESİ KENDİ SERASINDA ÇİÇEK TOHUMU ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Kırıkhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçemizde yeşil alanları artırıp, ilçemizi güzelleştirerek daha da modern bir görünüme kavuşturmak için 2014 yılı Ekim ayında Fen İşleri Müdürlüğü arazisi üzerinde kurduğu 2 adet plastik sera ile ilçemize hizmet vermeye devam ediyor.
Kırıkhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 2016 yılında yaptığı çalışmaları konusunda bilgi veren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz şunları söyledi;
“Göreve geldiğimiz günden itibaren dışarıya bağımlı kalmadan ve pahalı tohumlar almak yerine kendi Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz 2 adet seramızda çeşitli mevsimlik tohumlar ve çiçekler yetiştirilmekte olup, dönüşümlü olarak ilçemizin birçok noktasına ekilmektedir.
İlçemizin refüjlerinde, kavşaklarında, park ve bahçeleri ile şehrimizin belirli arajmanlarında ekilen bu çiçekler ilçemize daha yeşil ve daha güzel estetik bir görünüm kazandırarak bahar ve yaz mevsiminin görselliğini gözler önüne sergilenmekte olup, ilçemize canlılık kazandırmaktadır.
İlçemiz yeşil alanlarında kullandığımız bu çiçeklerin tohumlarını hem çeşit hem de miktarlarını artırarak az bir maliyetle kendi seralarımızda üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda seralarımız vasıtasıyla Bayezid-i Bistami Hz.Türbesi ve çevresinin peyzajı için ve Kırıkhan’ın belirli alanlarında dikilmek üzere 2 ay gibi kısa bir sürede 76.000 kök bitki ve çiçek üretilmiştir.
Önümüzdeki kış dönemi için üretim hedefimiz ise 500.000 adet olarak belirlenmiştir. Kırıkhan Belediyemize ait seralarımızda, kış sezonunda Kırıkhan’ın daha yeşil ve modern görünüme sahip bir kent haline getirebilmek ve kalıcılığını sağlamak amacıyla yeni çiçek türlerinin üretimine başlanmış olup bu bitkilerin bir kısım tohumlarının üretimi ve çelikleri, üretimde sürekliliği esas alarak kendi imkânlarımız dahilinde yapılmaktadır.
İlçemizde yaptığımız tüm bu çalışmalar daha yeşil, daha modern ve daha güzel, yaşanabilir bir Kırıkhan için yapılmaktadır. Siz değerli halkımızdan da bir beklentimiz var. Parklarımızdaki kamelyalar, oturma grubu ve banklardan tutun da spor aletlerine kadar, çöp kovalarından tutun çiçeklerimize varıncaya kadar bütün hizmetlerimize sahip çıksınlar. İlçemiz adına yapılan tüm hizmetlerimize duyarlı davranan Kırıkhan halkına şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

img-20160919-wa0000

img-20160919-wa0001