Açık

BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİNDEN 27 MİLYON TL.LİK PAY KIRIKHAN’A AYRILDI

Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Büyükşehir Belediye Bütçesinden 27 milyon  354 bin Tl.lik yatırımın geçtiğini belirtti.
Dün bir basın toplantısı  düzenleyerek son gelişmeleri değerlendiren  Belediye Başkanı Ayhan Yavuz,  Hatay Büyükşehir Belediyesi 2014 yatırım bütçesinde Kırıkhan’a ilişkin 27 milyon 354 bin Tl.lik bir  yatırımın yer aldığını söyledi.

Kanalizasyon, içme su  hattı projelerinin dışında  1000 m2  inşaat alanına sahip Kadın Sığınma evi,  Çöp rehabilitasyon  Merkezi,  5 mahalle için taziye  evi,  Çocuk Köyü ve Akua  Park Projesi,  5 dönüm alan üze
rine yapılacak  Sosyal Yaşam merkezi,  Delibekirli  Deresi  çevre  düzenlemesi projeleri için  2014 bütçesinden pay ayrıldı. 2014 yatırımında   7,264  ton  asfalt, 21,4 km.  sathı kaplama yapımı, 40 bin m2  kilit taşı  döşemesi, ve  Yalangoz- Camuzkışlası ve Kaletepe   arası olan 13 km.yolun genişletilmesi için  de 2014 bütçesinden pay ayrıldı.
Düzenlediği basın toplantısına  Soma’da meydana gelen  maden     faciasından  dolayı üzüntüsünü dile getirerek başlayan  Yavuz, hayatlarını kaybeden maden işçileri için Cenab-ı Allah’tan   rahmet, yaralılar için acil şifalar diledi.
Belediye Başkanı  Yavuz göreve başladığı süreçte  çalışan sayısının çok fazla olduğunu, çılışıyor olarak  gözüken ancak işe gelmeyen  kişilerin tespit edildiğini ve bunlar hakkında gerekli işlemin yapıldığını kaydetti.
Kırıkhan’da yaşanan içme su sıkıntısı için çözüm  arandığını  belirten  Ayhan Yavuz,   çözüm bulununcaya kadar ilçeye münavebeli olarak  su verileceğini  söyledi.
Kırıkhan’nın çöp sorunu için  çöp araç sayısının arttırıldığını belirten Belediye Başkanı Yavuz “ Çöplüğün kaldırılması için gerekli  olan  çöp rampası  bitmek üzeredir. Kendi imkanlarımızla sürdürdüğümüz çalışmalar tamamlandığında  çöplük sorununu aşamalı olarak çözmeye başlayacağız. “dedi.

İlçe halkının en fazla rahatsız olduğu konuların başında gelen trafik  sorunu  için çalışmaların başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Ayhan Yavuz  “ Öncelikli olarak şehir içi dolmuşların  durak merkezlerini  uygun yerlere taşıyacağız. Belirlenen durak merkezleri dışında yolcu indirme bindirme  işine bir son verilecek. İlçede  trafiğin rahatlatılması  için  personel görevlendirmiş bulunmaktayız. Çok kısa sürede alacağımız ciddi  tedbirlerle  trafik sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracağız.”dedi.
Esnafın  ve sürücülerin rahatsız olduğu Kanatlı caddesi yolunu  düzeltme çalışmalarının  başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “  Kanatlı caddesindeki esnaflarımızla  bir araya gelerek   görüşlerini  alacağız, istenilirse  belediye
nin bütçesi  elverdiği bir zamanda  asfaltta yapabileceğiz.” dedi.
Trafiğe kapatılan Ulu cami  önündeki oturma banklarına  zift dökülmesi olayını değerlendiren Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “  Böyle bir girişim  olduğuna göre burada  önemli bir sorun yaşanılıyor demektir. Esnaflarımızın  yaşadığı sıkıntıları çözme konusunda  çalışıyoruz, görevimizde Kırıkhan’da yaşayan herkesimin sorunlarına çare bulmaktır”dedi.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, daha önce açıkladığı parke taşı fabrikası yapımında ise sona gelindiğini söyledi.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, maddi anlamda ekonomik bir sıkıntı çekmelerine karşın Kırıkhan halkına verilen her sözü yerine getireceklerini söyledi.