BAŞKAN YAVUZ’UN 27 ARALIK MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Kefeni Bayrak olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Minnet ve Rahmetle anıyoruz.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Mehmet Akif ERSOY un 27 Aralık 1936 yılında aramızdan ayrılışının 82. Yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

“Milli mücadele döneminde bu milletin vatan, millet ve bağımsızlık ruhuyla yeniden ayağa kalkması yolunda ışık tutan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 82.yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Mehmet Akif ERSOY 20 Aralık 1873, 27 Aralık 1936 yıllarında yaşamış önemli Türk şair ve düşünürü, veteriner, öğretmen, milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşımızın yazarıdır.

Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, hayatında ve şiirlerinde hep haksızlıklara zulme, zalimliğe karşı çıkmış, insanlara kutup yıldızı gibi her zaman yol göstermiştir.

Şairliğinden öte bir inanç ve dava adamı olan Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşı’mız olmak üzere şiirleri ve fikirleriyle bir dava ve fikir adamı olarak Türk halkına milli mücadele döneminde güç katmıştır.

Zafere giden yolun cesaret ve inanç gerektirdiğini herkese anlatan Mehmet Akif, büyük bir istilaya maruz kalan İslam dünyasının kurtuluş yolunun Anadolu’nun kurtuluşundan geçtiğine inanan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmış imanlı bir dava adamı idi.

Mehmet Akif; İslami duyarlılığa sahip, Kur’anı hayatına yerleştirmeye çalışan, dünya Müslümanlarının birliğini ve bütünlüğünü savunan, dindar bir milli şairimizdir. Mehmet Akif ERSOY gibi bağımsızlık düşüncesine önem veren, vatansever, Kur’an merkezli Müslümanlara gereken değerlerin verilmesi bizlerin, milli, insani ve vatan borcumuzdur.

Eserlerini Safahat’ta toplayan Mehmet Akif Ersoy, yaşadığı dönemde olduğu gibi bugün de kıymeti son derece yüksek bir şair olarak genç nesiller için örnek şahsiyet olmaya devam etmektedir.

Kahraman ordumuz için kaleme aldığı İstiklal Marşı’na ‘Korkma’ diyerek başlayan kıymetli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dile getirdiği vatan, millet ve bağımsızlık ruhu, bugün de aynı canlılığıyla milletimizin birlik ve beraberlik ruhuna güç vermeye, gücümüzü dünyaya hakim kılmaya devam etmektedir.

Bu ruh, bu millete esareti yaşatmaya çalışan hainleri dün olduğu gibi bugün de, yarın da kurdukları tuzaklarda yok etmeye devam edecek, Mehmet Akif’in Adı ve eserleri, bizlere hediye ettiği “İstiklal Marşımız” ile milletimiz var oldukça Türkiye Cumhuriyetinde sonsuza kadar yaşayacak ve Yüce Türk Milleti onu ebedi olarak unutmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Fikirleri, şiirleri ve hayatıyla bizlere ve gelecek nesillere örnek olan, yol gösteren, Milletin en ümitsiz günlerinde kaleme aldığı İstiklal Marşı’na “Korkma” diyerek başlayan; Millete, yılgınlığa düşmeme, inanç ve azimle mücadele etme duygusunu aşılayan; Vatan sevdalısı iman ve inanç sembolü örnek milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u 27 Aralık 1936 tarihinde yakalandığı hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılıp ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad, Mekânı Cennet olsun.”

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı