BAŞKAN YAVUZ’DAN KADINLAR GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Bayezıd’i Bistami Hazretleri Türbesinde kadınlara yönelik özel etkinlik düzenledi.
Kadınlarımıza ve annelerimize çok büyük önem veren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlarımızı unutmadı ve Afrin’de kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizi de dualarla destek olmak için Kız Kur-an Kursu öğrencilerinin de katıldığı etkinlik düzenledi.
Bayezıd’i Bistami Hazretleri türbesinde gerçekleştirilen etkinlikte Cuma namazının akabinde Afrin’de vatanımız için canlarını feda eden Mehmetçiklerimize geçmişteki bütün şehitlerimize ve şiddet mağduru kadınların ruhları için Kuran’ı Kerimler okunup hatim duaları yapıldı.
Etkinliğe; Pakistan’dan 4 tane bayan milletvekili, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Songül Turan, Gençlik Kolları Başkanı Osman Mutlu, Bayezıd’i Bistami Kız Kuran kursunun Hafız öğrencileri ve çok sayıda kadın vatandaşlarımız katıldı.
Okunan Kuran’ı Kerimler ve yapılan hatim duasının ardından kadınlarımıza günün anlam ve önemine binaen yemek veridi. Daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Başkan Yavuz yaptığı açıklamada “Bazı fitne grupları şunu söylüyor diyorlar ki “Hiç kadından peygamber yok” Ama unutulmaması gereken bir konu var o da bütün peygamberlerimizi doğuran kişinin kadın olmasıdır ve onlar elleri öpülesi, baş tacı edilesi annelerimizdir .
Cennet annelerin ayaklarının altındadır ve her zaman başımızın üstünde yerleri vardır. Onları sadece bir günde değil her günümüzde ve her anımızda hatırlamamız gerekir.
Yüce Mevla’mız kadınlarımızı biz erkeklere emanet etmiştir. Dolayısıyla kadınlarımıza yapılacak her türlü şiddet ve kötülük Allah’ın emanetine ihanet etmek demektir. Allah’a karşı gelmemek için Allah’ın emanetlerine layığı ile sahip çıkmamız, onları her türlü kötülüklerden kollayıp, korumamız gerekir.
Bizde Kırıkhan Belediyesi olarak farkındalık yaratmak için Karınca kaderince elimizden geldiği kadarıyla bazı programlar ve etkinlikler düzenleyerek Kadınlarımızın önemini gençlerimize ve halkımıza anlatmaya çalışıyoruz.
Kadınlar biz erkeklerin her zaman başımızın tacıdır diyor ve kadınlarımıza şiddet uygulayanları şiddetle ve nefretle kınarken tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.