Açık

BAŞKAN YAVUZ “HÜKÜMETİMİZİN YAPTIĞI HİZMETLER VE PROJELERE BUNLAR ANCAK HAYAL ÜRÜNÜ DİYEREK DALGA GEÇENLER OLDU”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, bugün açılışı yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 215 km lik Kuzey Otoyolunun açılışı vesilesiyle basın açıklaması yaptı. “Hükümetimizin yaptığı hizmetler ve projelerle dalga geçenler, bunlar hayal ürünü, yapılamaz diyenlerin olduğunu dile getiren Başkan Yavuz, hem Ülkemiz genelinde hem de bölgemiz ve özellikle ilçemizde birçok önemli proje ve yatırımın devam ettiğini belirterek şunları söyledi;
“Ancak şimdi görülüyor ki Türkiye yaptığı olumlu icraatlarla, dev yatırımlar ve ekonomik istikrarla şimdi çok farklı bir konuma yerleşmeye devam etmektedir.
Bugün açılışı yapılan 59 metre genişliği, 322 metre kule yüksekliği, 1408 metre uzunluğunda ve üzerinde raylı sistem bulunan, 8 şeritli karayolu, 2 şeritli tren yolu bulunan, 39 ay gibi kısa sürede tamamlanan yüksek mühendislik ve teknoloji ürünü, Dünyanın en büyük ve en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 215 km’lik Kuzey Otoyolu’nun İstanbul’a, Türkiye’ye, milletimize, Avrupa ve Asya kıtalarına hayırlı olmasını diliyorum.
Bu hizmetlerin yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanlarımızı Bakanlarımızı, milletvekillerimizi, bürokratlarımızı, yüklenici firmalarımızı, mühendislerimizi ve emeği geçen bütün çalışanlarımıza hem teşekkür ediyorum hem de tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.

“BİZİM ÜZERİMİZDE BİR GÖREV VAR, BU GÖREVİ YAPIYORUZ VE YAPACAĞIZ”
Hükümetimizin projeleri açıklandığında bunlar yapılamaz hayal ürünü dediler, projelerimizle dalga geçtiler. Ancak Hükümetimiz kimsenin lafına bakmadı, Dev projeleri bir bir hayata geçirdiler ve geçirmeye de devam ediyorlar. Avrupa kıtası ile Asya kıtasını birbirine bağlayan Marmara denizinin altında Marmaray yapıldı. İzmit Körfezi üzerinde Osmangazi Köprüsü hizmete açıldı. Bu yılın sonunda Avrasya Tüneli’nin açılışı gerçekleştirecek. Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü’nün hazırlıklarını yapılıyor. Dünyanın en büyüklerinden olacak 150 milyon yolcu kapasiteli 3. Havalimanının yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabı 2018 yılı başında açılacak ve İstanbul Boğazı’nın altında 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin yapılması planlanıyor. Bu projelerle Türkiye farklı bir konuma yerleşecek.
Bizi niye hazmedemiyorlar? Bizi niye kıskanıyorlar? İşte bunlardan dolayı mevcut Ak Parti hükümetini yıpratarak yıkmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin gelişmesini ekonomik istikrarını istemiyorlar. “Siz bunları nasıl yaparsınız?” diyorlar. Biz hangi milletin torunlarıyız?
Bizim üzerimizde bir görev var ve bu görevi Allah’ın izniyle Türkiye’de Ak Parti Hükümeti, Belediye olarak ta Kırıkhan’da bizler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.
İlçemizin bütün sorunlarını biliyoruz ve çözüm noktasında gereken adımları atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Amanosların zirvesi Fenk Mahallemizden tutun, Arkıtça, Delibekirli mahallemize, Suriye Sınırındaki Sucu, Kalekamberli, Adalar, Gölbaşı, Başpınar, Kızılkaya, Muratpaşa Kızılkaya, Çataltepe, Aktutan, Abalaklı, Kamışlar, Karamağara, Torun, Bektaşlı, Saylak, Balarmudu, Taşoluk mahallemize kadar asfaltlama ve kilit taşı döşeme çalışmaları tamamlanmıştır. Fen İşleri Müdürlüğümüze verdiğimiz talimatlar doğrultusunda programlı olarak bütün mahallelerimizin en ücra noktasına kadar asfaltlama ve kilit taşı döşeme çalışmaları devam etmektedir.
Maden Ocağı, Kilit Taşı Tesisi, 3 adet Belediye Sosyal Tesisi, 3 adet spor tesisi, Kanal sokak projesi, ilçemizin güzelleştirilmesi amacıyla kavşaklara yapılan süs havuzları, Yeni çocuk oyun parkları, Yeni nikah salonu, Ücretsiz otoparkın hizmete açılması, Duble ve bölünmüş yolların yapılması gibi bir çok önemli projeyi Hatay Bölge milletvekilimiz Mehmet Öntürk’ün üstün gayretleriyle ve sizlerin de fedakarlıklarıyla gerçekleştirerek halkımızın hizmetine açtık.
Asfalt Şantiyesi, Çok Amaçlı Sinema ve Konferans Salonu, Osmanlı Köyü ve Çocuk Köyü Projeleri, Şelale Genişletme Projesi, Mesire alanı Yapay Göl, Bayezid-i Bistami Hz Türbesinin bakımı ve çevre yolunun genişletilmesi, Lise Kampüsünün hayata geçirilmesi, Yeni Sanayide 88 adet İşyerinin tamamlanarak esnaflarımıza teslim edilmesi, Üniversite ve öğrenci Yurdu projesi, Kırıkhan Yeni Devlet Hastanesinin tamamlanarak hizmete açılması, Organize Sanayi projesi, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme havuzu gibi ilçemizin çehresini değiştirecek birçok önemli projeyi yine Milletvekilimiz Mehmet Öntürk ve sizlerle birlikte el ele gönül gönüle gerçekleştirmeye devam ediyoruz.
Daha 100 yıl önce Çanakkale Zaferini, ardından İstiklal Harbini millet olarak birliğimiz, beraberliğimiz sayesinde kazandık. 15 Temmuz’da yine milletimizin tek vücut olarak darbecilerin karşısına dikilmesi sayesinde neticeye ulaştık. İnşallah bundan sonra da ihtilafa, tefrikaya düşmeden aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Çünkü “Biz hep birlikte Türkiye’yiz.” Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi; milletin birlik ve beraberliğinin, geleceğinin teminatıdır. Allah Ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğüne zeval vermesin. Mutlu yarınlar hepimizin olsun.
Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı