BAŞKAN YAVUZ “GADİR HUM BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz 19 Ağustos akşamı başlayıp, 20Ağustos Salı günü sona erecek olan “Gadir-i Hum Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

“Toplumsal ve kültürel hayatımızda ilimizin inanç ve kültür zenginlikleri arasında önemli bir mukaddes değere sahip olan ve her yıl büyük bir heyecan içerisinde coşku ile kutlanan “Gadir-i Hum Bayramını” yürekten tebrik ediyorum” diyen Başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.

“İlimiz Hatay; Farklı dine, farklı kökene, farklı mezhebe mensup insanların kardeşçe, karşılıklı hoşgörü ve saygı içinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı ender şehirlerimizden birisidir.

Bizler tüm Hataylılar olarak ilimizde İnsana, insan olduğu için değer veren, aynı yaratandan yaratılmanın bilinciyle her inanç ve kültürden vatandaşımızın kardeşçe yaşadığı bayram sevincini, yüzyıllardır ortak sevincimiz olarak görüyor, birlik ve beraberlik duygularıyla saygı içerisinde kutluyoruz.

İlimizin sahip olduğu bu eşsiz ve ortak değer, hiç şüphesiz tüm dünyanın ihtiyaç duyduğu, özlemini çektiği örnek bir birlikte yaşama modelidir. İnsanlığın huzur ve barış hedefinin temel unsuru olan karşılıklı saygı ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği Hatay ilimizde bu iklimin güçlendirilerek gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatmaya devam edilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle  insanlığın, huzur ve barış özleminin temeli olan  sevgi ve hoşgörünün bir hayat biçimi  haline geldiği birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımız, bugün olduğu gibi bundan sonra da  her daim hakim olacaktır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV)’in veda haccı dönüşünde Ehl-i  Beyt’inden  Hazreti Ali’yi bütün sahabenin huzurunda taltif ettiği gün olarak kutlanan “Gadir-i Hum Bayramı”nı  bir kez daha yürekten tebrik ediyor, bu anlamlı bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü sevgi ve saygı emarelerine vesile olması temennisiyle mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum.”

Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı