Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ; “ENGELLİLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR, İLGİSİZLİKTİR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Başkan YAVUZ Mesajında; “Son yıllarda engellilere yönelik özellikle farkındalık çalışmalarının olumlu sonuçlar verdi.

“Bu önemli gün, engelli insanları anlayabilmek açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Çünkü Engelli kardeşlerimizin gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar hepimizin sorunudur. Bu gün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli engeller ile karşılaşan engelli bireylerin farkına vararak onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Bu nedenle fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf edilmelidir.

Engelli olmak bir tercih meselesi değil. Hayat bir imtihan ve hepimiz farklı farklı şekillerde imtihan oluyoruz. Yarınımız için kendimizin dahi engelli olmayacağımıza dair bir garantimiz yok. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini ve hayatlarını kolaylaştıracak projeler üreterek onları mutlu etmek bizim için bir insanlık vazifesidir. Bu konuda hepimize düşen en önemli görev, engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla var olmalarını sağlamak ve engelli bireylerimizi topluma faydalı birer fert olarak hayata kazandırmaktır.

Engelli vatandaşların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devletimiz ile birlikte toplumumuza da önemli görevler düşmektedir. Engellilerimizin önündeki en büyük engel sevgisizliktir, ilgisizliktir, Unutmayalım ki engellilere sevgi ve saygı göstermek, onlara yaşama sevinci verir. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği birçok şey var. Engelli olmak üretime engel değildir, yeter ki onlara fırsat verelim.

Kırıkhan Belediyesi olarak bizlerde ilçemizde engelli bireylerimize yönelik farkındalık ve erişilebilirlik çalışmalarına hız verdik. Kırıkhan’da engellilerin eğitimine ayrı bir önem veriyoruz ve belediyemiz tarafından yapılan desteklerle Kırıkhan Engelliler Derneğini faaliyete geçirdik. Kurulan bu dernek vasıtasıyla engelli bireylerimizin dernek içerisinde bilgisayar, spor gibi çeşitli etkinliklerle hayatlarını farklılaştırıp toplumla iç içe olmasını sağladık.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli kardeşlerimizin bu önemli günlerini canı gönülden kutluyor, engelsiz bir yaşam geçirmeleri için herkesi sadece bir gün değil zamanın her anında engelli kardeşlerimize destek ve yardımcı olmaya davet ediyorum.”

UNUTMAYALIM Kİ.! HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR.!” Dedi.