Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ “ATATÜRK‘Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ MİLLETİMİZE VE GENÇLERİMİZE KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 19 Mayıs Atatürk ‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101.yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“19 Mayıs Ulusal Egemenliğin başlangıç günü, Yeni Türkiye’nin ve Atatürk ‘ün doğum günüdür. Kurtuluş Savaşını kazanan,mili iradenin emanetine sahip çıkan aziz milletimizin, 19 Mayıs Atatürk ‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“19 Mayıs 1919 Tarihi; Mustafa Kemal Atatürk‘ün Bandırma Vapuru ile Samsun‘a çıkarak, itilaf devletlerinin Anadolu’yu işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşını başlattığı gündür.

1914-1918 yılları arası1.Dünya Savaşı sonrası, Mondros Ateşkes antlaşması imzalanmış, Yurdumuz, itilaf devletleri tarafından işgal edilmiş, silahları, topları ve ordusu dağıtılmış, yurdumuz bir fiil olarak işgal edilmeye başlanmış, Adana, Hatay ve çevresi Fransızlar; Konya, Antalya ve çevresi İtalyanlar; Trakya, İzmir ve çevresi Yunanlar, Musul, Antep, Maraş, Urfa, Eskişehir, Bartın, Samsun, İzmir İngilizler; Erzurum ve çevresi Ermeniler tarafından işgal edilirken, Boğazlar ise düşman gemileri tarafından paylaşılarak işgale uğramıştı.

İşte 19 Mayıs; Bu işgalleri yok etmek için çıkılan yolun başlangıcı oldu. 19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyetinin tarihteki dönüm noktalarından birisi olup 19 Mayıs ‘ı daha iyi anlayabilmek için Atatürk ‘ün 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunun çok iyi bilinmesi gerekir. Bu yolculuk ile Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yolunu açmış, milli birlik, beraberlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek uğrunda halkımızın küllenen umutları yeniden canlandırılmıştır.

Anadolu insanının tek yumruk, tek yürek olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsunda başlattığı bu bağımsızlık hareketi, milletimizin azim ve kararlığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadelemiz topyekûn bir zaferle sonuçlanmıştır.

İşte kahramanlık destanının yaşandığı 19 Mayıs 1919 tarihini Atatürk ‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz.

O yıllarda yaşanan büyük sıkıntıları, çekilen çileleri tekrar yaşamamak için o tarihte Türk halkının çektiği sıkıntılı günleri unutmamaya, yeni genç nesillere de ders alsınlar diye her yıl yaptığımız etkinliklerle unutturmamaya çalışıyoruz.

Gençlerimize daha iyi bir yaşam, daha umutlu bir gelecek hazırlama, dinine, diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek görevimiz olduğu bilinciyle mücadele ediyoruz.

Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanını, yurdumuzun her köşesinde milletçe hep birlikte bu yıl Koronavirüsü (Kovid-19) nedeniyle buruk bir şekilde yaşasak da, 101 yıl önce başlatılan bu kutlu mücadeleyi hiçbir engel tanımadan sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs 1919 tarihinde işgal ve esarete karşı ilk adımın atılışının, Türk’ün yeniden bağımsızlık ve işgallere karşı direnişinin ve şanlı kahramanlık mücadelesinin, 101.Yıl dönümünde başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele yolunda vatanımızın birliği ve bütünlüğü için şehit olan bütün asker ve polislerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin ve sevgili gençlerimizin 19 Mayıs ATATÜRK’Ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Tüm şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekânları Cennet Olsun.” Dedi.