BAŞKAN AYHAN YAVUZ “MİLLİ SERVETLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Her mevsim, halkımızın yürüyüş alanı, dinlenme yeri ve piknik alanı olarak kullandığı, bahar şenliklerinin düzenlendiği Kırıkhan Piknik ve Mesire alanındaki oturma gruplarını tahrip edenlerin amaçları ne? Kimler Neden Tahrip Ediyor?

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kamu mallarına zarar verilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Her yıl Belediyemiz tarafından Bahar şenliği etkinliklerinin düzenlendiği, aynı zamanda halkımızın her mevsimde, yürüyüş alanı, spor aletleri, dinlenme ve piknik amacıyla kullandığı Mesire alanındaki oturma gruplarını, kamelyaları, çöp kutularını, çocuk oyun gruplarını ve ışıklandırma sistemlerini parçalayarak, yakarak zarar veren bir takım art niyetli kişi veya kişiler var.

Halkımızın kullanması için oyun, eğlence, spor amaçlı yapılan kamu malları ve hizmetler hepimizindir. Onlara sahip çıkalım, koruyalım. Bunlar milli servetimizdir. Nasıl ki insanlar evlerindeki eşyaları kırıp tahrip ederek zarar vermiyorsa bu kamu mallarına da hiçbir şekilde zarar vermemelidir. Zarar verenleri uyararak engel olmaya gayret göstermelidir. Bu bir sosyal, toplumsal eksikliğimizdir. Toplumsal ve sosyal eksikliğimizi gidermeliyiz.

Bu art niyetli kişiler tarafından defalarca kez tahrip edilen kamu mallarının bakım onarımı ve yenileme işlemleri belediyemizce defaeten yapılarak tekrardan halkımızın kullanımına açılmaktadır.

Yenilenerek tekrardan halkın kullanımına açılan kamu mallarını tahrip eden art niyetli bu kişiler tespit edilerek haklarında gerekli ceza işlemleri uygulanacaktır.

Mesire alanı ve çocuk oyun parklarındaki kırılmış, tahrip edilmiş, parçalanmış bank ve oturma grupları, kamelyalar, çöp kutuları Kırıkhan ilçemize yakışmamaktadır.

Ayrıca, halkımızdan da bu konuda duyarlı olmaları konusunda beklentimiz var. Kamu mallarına zarar veren bu kişi veya kişileri görenlerin, belediyemiz (ALO 153) zabıta ekiplerine veya 0326-344 10 59 arayarak ihbarda bulunmaları konusunda halkımızdan da destek bekliyoruz” dedi.

Kırıkhan Belediyesinin bakım onarım ve yenileme çalışmaları yaparak halkın kullanımına sunduğu Mesire alanındaki oturma grupları, kamelyalar, çöp kovaları ve ışıklandırma sistemlerinin tahrip edilip kamu malına zarar verilmesine halkımız büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Belediyemizin bizlere sunduğu bu hizmetlere zarar veren bu kişiler acaba kendi evlerindeki eşyalara da zarar veriyorlar mı? ” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.