Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 29 °C
Az Bulutlu

23 Nisan Milletimize ve Bütün Çocuklara Kutlu Olsun

23 Nisan Milletimize ve Bütün Çocuklara Kutlu Olsun

23 Nisan Milletimize ve Bütün Çocuklara Kutlu Olsun
23.04.2015
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ ‘un Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95.yıl dönümü mesajı;
23 Nisan 1920 Türkiye Cumhuriyeti ‘nin kurulduğu, Egemenliğin Kayıtsız Şartsız halka verildiği yok olduğu denilen Türk Milletinin emperyalizme işgalcilere milletçe Hayır, Varız, Var olmaya sonsuza kadar kendi hayatımıza, kendimiz sahip çıkacağız diye haykırdığı gündür.
23 Nisan 1920 ‘de TMBB ‘nin açılmasıyla kutlanmaya başlanan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl 23 Nisan tarihinde ülkemizde büyük bir coşku ve neşeyle kutlanıyor. Milli birliğimizi pekiştiriyor.
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK savaş yıllarında öksüz ve yetim kalan çocuklara sahip çıkmak, moral vermek, sevinmelerini sağlamak için 23 Nisan ‘ı bu önemli günü çocuk bayramı ismini vermiştir. Bununla beraber Milli Egemenlik Bayramı ise Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan TBMM açılışını kutlamak için düzenlenen milli bir bayramdır. Bu milli bayramımız 1979 yılından itibaren ülkeler arası düzeyde kutlanmaya başlanmıştır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye ‘dir.
Çocuklar milletimizin geleceğidir. Sarsılmaz güvenimiz, gönülden sevgimiz vardır. Türkiye Cumhuriyetinin devamını emanet edeceğimiz devletimizin bekçilerini bilinçli, çağdaş, teknoloji ve bilimsel bir eğitim ile yetişmesi için 23 Nisanlar önemlidir.
Büyük devlet adamı Atatürk 1923 yılından başlayarak çocuklarını bütün makamlara kabul etme geleneğini başlatmıştır. Günümüzde bu gelenek kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurlarının yerine geçmesi ile devam etmektedir. Bu çocuklara güven vererek geleceğin devlet adamlarını, yöneticilerini, idarecilerini hazırlamaktadır. Özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayanağı Milli Egemenliktir.
Çocukları sağlıklı ve bilgili yetişmeyen çürük binalar gibi çabuk yıkılır gider. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 95.yılını coşku, sevinç ve mutluluklarla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe kalan çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.
Tüm çocukları ve vatandaşlarımızı yapacağımız Çocuk Şenliği 23 Nisan Perşembe Günü Saat 13.00 de Mesire Alanına davetlidir. Bu güzel günde birlikte olalım.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı

23nisan

DSC_0053 copy

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.