19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLÇEMİZDE TÖRENLERLE KUTLANDI

19.05.2016

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Kırıkhan’da törenlerle kutlandı.

İlk tören Saat 09.00’da Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtına İlçe Spor Müdürlüğünün çelenk koyması, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Günün ikinci töreni ise saat 10:00’da Kırıkhan Öğretmen evinde 19 Mayıs için yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilere çeşitli ödüllerin vermesiyle son buldu.

Törene Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Temel Aday, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bıyık, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bestami Gündüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.İbrahim Cesur ile birlikte Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Basın Mensupları ve Davetliler katıldı.

Kırıkhan Öğretmenevindeki kutlamaların açılış konuşmasını İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bestami Gündüz yaptı. Bestami Gündüz yaptığı konuşmada “Bugün, milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 97. yıldönümü. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Antakya ve İskenderun’dan sonra Kırıkhan’ın 2 Bin 316 öğrenci ile en fazla lisanslı öğrencinin bulunduğu ilçedir ” diyerek 19 Mayıs için yapılan çeşitli yarışmalardan bahsetti.

Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen ise, 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyetinde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, gençlerimizin Cumhuriyete ve vatanımız topraklarına sahip çıkmasını istedi.

Günün anlam ve manasına ilişkin yapılan konuşmalardan sonra 19 Mayıs için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Temel Aday, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bıyık, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bestami Gündüz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı H.İbrahim Cesur tarafından verilerek törenler sona erdi.