KIRIKHAN KÜLTÜR, SANAT, ÇEVRE VE TURİZM DERNEĞİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

04.05.2017
Kırıkhan’da sanat ve sanatçıların layık olduğu yere taşınması konusunda Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un başlattığı girişimler sonucu Kırıkhan Kültür, Sanat, Çevre ve Turizm Derneği’nin kuruluşu için ilk adımlar atıldı.
Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye başkanı Ayhan Yavuz öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Kırıkhan’lı ozan, şair, sanatçı ve yazarlar ikinci kez bir araya geldiler. Şehit Gülşah Güler Sosyal tesislerinde yapılan toplantıda Derneğin amacı, Hüseyin Celil başkanlığında kurucu üyeleri ve ilk 6 aylık çalışma programı belirlendi. Ayrıca bugün itibariyle kurulan Kırıkhan Kültür Sanat Çevre ve Turizm Derneğinin eksiklerinin tamamlanması konusunda kararlar alındı.
Toplantıya kurucu üyelerle birlikte yörenin tüm tanınmış aşıkları ve mahalli ses sanatçıları katıldı.
Toplantıda ilk gösteri, kaymakamımızın toplantı salonuna girişinde bizzat oynadığı “Adana Üç ayağı” oldu. Daha sonra aşıklar şiirler okudu, atışmacı aşıklar atıştı ve mahalli ses sanatçıları eserlerini seslendirdiler.
Finalde kaymakamımız Mustafa Erkayıran’ın okuduğu “Mona Roza” şiiri, büyüleyici bir etki bıraktı.
Toplantıya; Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz başkanlığında Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Polat, İlçe Spor Müdürü Bestami Gündüz, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Kazancı, Gazeteci Yazar Vasi Köse, Araştırmacı Yazar Dr. Hasan Ayparlar, Kırıkhan Kültür Sanat Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Celil ve İlçemizde yaşayan Ozanlar, Yazarlar, Sanatçılar ve Şairlerler katıldılar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM