CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTAMIZ

1-7 Ekim 2015
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Camilerimiz ve Din Görevlilerimiz haftası ile yazılı mesajı
Toplu İbadet yeri olan Camilerimiz, Dini ve Milli bütünlüğümüzü canlı tutan yerlerimizdir. Dinimizde ve sosyal hayatta cami, Kuran Kursu ve Din Görevlilerimizin önemi, camilerimizin, Kuran Kurslarımızın Kültür hayatımızın gelişmesine katkıları, tarihi gelişimi ve toplumsal fonksiyonları gibi konularda toplumu daha etkin ve yoğun bir şekilde bilgilendirilmesi dolayısıyla, Camilerimiz ve Din Görevlilerimizin Haftası Daha Güzel bir anlam ifade etmektedir.
Camilerimiz ve Din görevlilerimiz Bütün Siyasi görüş ve düşünüşün dışında kalarak, Milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek bu amaç doğrultusunda gayret göstermektedir. Toplum Olarak bizler bu takdire değer amaçla Camilere Kuran Kurslarına ilgi ve alakalarımız artarak devam ederken, bakım onarımı, temizliği, yenilerinin yapımına desteklerimiz hep artmaktadır.
Her yıl, 1 – 7 Ekim Tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu Yıl diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen ‘’ Cami ve Namazla Arınma’’ teması işlenerek Bu tema çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanması bir farkındalık oluşturmaktadır. Bu konuya Toplumumuz hazırdır.
Cami inşa Etmek ne kadar önemli ise, İnşa edilen Camileri bakımı, Onarımı, İç ve Dış Temizliği Aydınlığı, Çevre Düzenlemesi, Cemaatin huzur içinde ibadet etmesinin sağlanması da o kadar önemlidir.
Toplumda Din ve sosyal Hizmet gönüllüleri olarak çalışanı hizmet veren Cami ve Din Görevlilerimizin Birlik ve Beraberliğimizin Sembolü olan Camilerimizin Fonksiyonlarını Ferdi ve toplumsal hayatımızdaki yerini, önemini daha iyi kavrayabilmek yeni yetişen nesillerimizi cami ve Mescitler hakkında kalıcı hizmetler bırakmak amacıyla ‘’Haydi Cami ve Namazla Arınalım, Camilerde Buluşalım’’
Camiler ve Din Görevliler Haftasının Hayırlı Olmasını dilerken, mabetlerimizin yapılması ve ayakta kalmasında katkısı ve hizmeti olanları Minnet ve Şükranla anıyorum.
1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftamız Milletimize Hayırlı olsun.
Ayhan Yavuz Kırıkhan Belediye Başkanı

BİR YORUM YAZIN