YAVUZ; “MİLLET OLARAK 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI VERDİĞİMİZ MÜCADELE DEMOKRASİ TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞTIR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, hain Fetö terör örgütünün kalkıştığı 15 Temmuz 2016 darbe girişimine karşı Yüce milletimizin yazdığı 2. Kurtuluş destanının 5. Yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Yavuz mesajında; “15 Temmuz 2016 tarihinde Fetö terör örgütü tarafından Atalarımızın kanlarını ve canlarını vererek bizlere yurt olarak bahşettiği cennet vatanımıza, milletimizin ve devletimizin bekası ile demokrasimizin tüm kazanımlarına karşı hain bir kalkışma ile darbe girişi yapıldı. Milletimiz, tarihin en büyük ihanetine uğrandığı anda birlik ve beraberlik duygularıyla hareket edip kalkışmaya direnip, dur diyerek lideriyle bütünleşen ve dünyaya örnek olan tek ülkedir.

Bu hain fetöcü darbe girişimi, dış destekli terör örgütleri ile birlikte aynı zamanda bir işgal ve iç savaşın denemesiydi. İhanet çetesinin gerçekleştirmeye çalıştığı bu sinsi ve hain darbe girişimi, vatanın her köşesinde canını hiçe sayan vatan evlatlarımız tarafından birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek engellendi. Türkiye’yi, karanlık günlere götürmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Millet olarak darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadele demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır.

15 Temmuz gecesi aziz milletimiz sokaklara, meydanlara inerek, namlulara, tanklara, helikopterlere, uçaklara karşı sadece imanından aldığı güç ve çıplak elleriyle bir kez daha istiklali ve istikbali için destani bir mücadele vermiştir. İşte bugün o unutulmaz mücadelenin, demokrasi ve milli birlik günümüzün 5.Yıl dönümüdür.

Türk milleti o gece, şanlı tarihinden gelen birlik, beraberlik ve bağımsızlık ruhunun hala devam ettiğini bütün dünyaya canlı olarak bir kez daha gösterdi. Yüzlerce ülkeye adeta birlik ve beraberlik dersi verdi.

15 Temmuz gecesi; 248 Şehidiyle, binlerce Gazisiyle, Genciyle, Kadınıyla, Siyasetçisiyle, Polisiyle, Askeriyle, Devletiyle ve Kahraman Halkıyla hainler karşısında destan yazanların gecesi oldu. Bu eşi ve benzeri olmayan kutlu gecede yaşananlar tarih boyunca nesilden nesile aktarılacak gerçek bir kahramanlık destanının adı oldu.

Yıllardır yabancı mihraklarca devşirilerek milletimizin başına musallat edilen Fetö, Pkk, Pyd, Dhkp-C ve Işid gibi terör örgütleriyle tüm gücüyle mücadele eden ülkemiz elbette bu mücadelesini daha güçlü, daha kararlı ve etkin bir şekilde halen sürdürmeye devam etmektedir. 15 Temmuz 2016 gecesi halkın desteğinin ne kadar kıymetli olduğunu, halkın üzerinde bir gücün olmadığını tüm dünya görmüştür.

Ben inanıyorum ki en kısa sürede yıllar boyu hain amaçlarını gerçekleştirmek için devletin içine sızan bu hain teröristlerin hepsi temizlenecek, köklü ve güçlü Türkiye’miz 1071 ruhuyla; birlik ve beraberlik içinde daha dinamik, daha güçlü olmaya, 2023 ve 2071 yolunda daha emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz 2016’da Vatan toprağı için canlarını hiç düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, bu vesile ile darbe girişiminin başarısızlığa uğramasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Siyasilerimize, milletimizin göz bebeği güvenlik güçlerimize ve kahraman Türk milletimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

-BİZ BİRİZ
-BİZ BİRLİKTEYİZ
-BİZ BİRLİKTE TEK YÜREK TÜRKİYEYİZ..