Açık

YAVUZ; “ENGELLİLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ’ 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

“Engelli insanlara acımak yerine onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi ve bir farkındalık yaratılması açısından oldukça önem arz etmektedir.

Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir. Engel değil destek olalım. Engellilerimizin önündeki en büyük engel sevgisizliktir.

Hiç kimse yarın engelli duruma düşmeyeceğinin garantisini veremez. Her insanın başına gelecek bu durum karşısında, bireysel ve toplumsal olarak duyarlı olmalı, engellilere karşı her zaman saygılı davranıp, onlara yaşama sevinci vermelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm insanlığa engelsiz, sağlıklı günler ve mutlu yarınlar diliyorum. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” Dedi.