Açık

YAVUZ; “CUMHUR İTTİFAKI OLARAK HATAY HALKINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Kırıkhan Belediye Başkanı ve Ak parti Gurup Başkan Vekili Ayhan Yavuz, 14.01.2021 tarihinde yapılan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan toplantısında Evsel Katı atıklar ile ilgili madde ve Büyükşehir Belediye Mülkiyetinde olan gayrimenkullerin kira tahsillerinin 6 ay ertelenmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan YAVUZ açıklamasında; “ Değerli hemşerilerim. Cumhur İttifakı olarak Hatay halkına sahip çıkıp, Hatay halkımızın pandemi sürecinde hiçbir ekonomik sıkıntı yaşamamaları ve bu sıkıntılı süreci en rahat bir şekilde hep birlikte atlatabilme adına büyük bir uyum ve gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

14.01.2021 Tarihinde yapılan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan Toplantısında Cumhur İttifakı olarak bulunduğumuz talepler doğrultusunda; Eğer hukuken uygunsa evsel ve katı atıkların ve HATSU içme suyunun Altı ay vatandaştan tahsil edilememesi, yine Büyükşehir belediyesine ait bulunan gayrimenkullerin kiralanması ile ilgili esnaflara Altı ay “iş yeri kapalı olanlara Kira tahsil edilmemesi” ve diğer esnaflara da şimdilik Altı ay Haziran ayı sonuna kadar ertelenmesi talebi, Büyükşehir belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

İçme suları ve katı atıklarla ilgili de hukuksal olarak araştırma yapılacak eğer uygun bir yolu varsa onda da gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Değerli hemşerilerim. Her daim olduğu gibi Cumhur İttifakı olarak, oy versin vermesin, hiçbir siyasi ayrım yapmadan bütün halkımıza sahip çıkıp onların haklarını her platformda korumaya devam edeceğiz. Hatay’ımızın güzel insanlarının gönlü rahat olsun.” Dedi.