Vali Ata Cumhuriyet Resepsiyonu Verdi

Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü dolayısıyla 29 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata ve eşi Hanımefendi Nazan Ata ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi.

Ottoman Palace Otel’de düzenlenen resepsiyonda davetliler, Hatay Valisi Sayın Erdal Ata ve eşi Hanımefendi Nazan Ata tarafından kapıda karşılandı. Konukların yerlerini almasının ardından program, İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı korosunun müzik dinletisi ile devam etti.

Koronun verdiği mini konserden sonra kürsüye çıkan Vali Ata konuklara hitaben günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıl dönümünü, tüm yurtta olduğu gibi halkımızla beraber kıvanç ve coşku içerisinde kutladığımızı belirten Vali Ata;

“Böylesine özel ve önemli bir akşamda sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıl önce bugün, hain bir ittifakla kesilen büyük çınarın yeniden filizlenmesi gibi, bitti denilen yerden yeniden başlamış, büyük emeklerle kurulmuştur. Türk milletinin çok zor şartlarda, imkânsız gibi görünen bu mücadeleyi zaferle sonuçlandırıp, cumhuriyetini kurması, işgale uğramış başka milletlere hem ilham kaynağı hem de umut ışığı olmuştur.

Etnik kökeni, inancı, dili, kültürü ne olursa olsun 79 milyon vatandaşına eşit mesafede duran Cumhuriyetimiz, kuruluşundaki birlik ruhunu yeniden yakalamıştır. 15 Temmuz gecesinde tehdit altındaki Devletine, Cumhuriyetine, istiklaline milli mücadele yıllarındaki ruhla sahip çıkan milletimiz, bu yıl Cumhuriyet Bayramını başka bir duyguyla idrak etmektedir.

Hatay, Türkiye Cumhuriyeti’ne katılan son toprak parçası olması hasebiyle de özel bir şehirdir. Hatay halkı, Cumhuriyet’e hasret geçirdiği yıllar sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin değerini iyi bilir. Geçmişten günümüze birlik-beraberliğin, barışın ve hoşgörünün simgesi olan Hatay, bu yönüyle cumhuriyet ruhunun yaşadığı örnek bir şehir olup, bu örnekliğin ve huzur ortamının tüm Türkiye’ye, bölgemize ve dünyaya yayılarak ilelebet devam etmesini diliyorum.’’ dedi.

Konuşmanın ardından, hazırlanan Cumhuriyet pastası Vali Ata, B.şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Milletvekillerinin de katılımıyla Onuncu Yıl Marşı eşliğinde kesildi. Coşku dolu anların yaşandığı resepsiyon, Vali Ata ve Eşi Nazan Ata’nın konukları salonun kapısından tek tek uğurlaması ile son buldu.

Resepsiyona Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Mehmet Atilla Kayı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İlçe Belediye Başkanları, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Atalay Aygeç, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdür Vekili, işadamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, askerî ve mülkî erkân, şehit ve gazi aileleri katılırken, Kırıkhan’ı temsilen ise Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ö.Ayhan Şıhça, katıldılar.

dsc_2201dsc_2136

dsc_2142