Açık

TÜRKİYE DİYANET VAKFININ YARDIM MALZEMELERİ KIRIKHAN’DA

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları, Doğu ve Güneydoğu’daki terör mağdurlarına yönelik başlattığı “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyasıyla toplanan yardım malzemeleri Kırıkhan’a ulaşarak dağıtılmaya başlandı.
Dağıtım törenine Kırıkhan Kaymakamı Sayın Hasan GÖZEN, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ahmet KARAVELİ, Kırıkhan Müftüsü Mekki SOLMAZ ve TDV Ankara temsilcisi Abdurrahman YILMAZ katıldı.
Dağıtım esnasında söz alan Kırıkhan Kaymakamı Hasan GÖZEN; ” Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçemize gönderilen yardım tırı bir nebze olsun mağdur olan kardeşlerimizin mağduriyetlerini giderme adına güzel bir çalışmadır. Daha önce ilçemize gelen muhacir kardeşlerimize evlerimizi, hanelerimizi, yüreklerimizi açtığımız gibi elbette Türkmen kardeşlerimize de evlerimizi, yüreklerimizi, hanelerimizi açmak durumundayız. Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz inanıyorum ki bugün savaş mağduru olan Bayırbucak Türkmenlerini de yalnız bırakmayacaktır. “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanyanın, hem ülkemizde birlik ve beraberliğe hem de komşumuz Suriye’de ve Ortadoğu’da akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olur.”
Başkan YAVUZ, burada yaptığı değerlendirmede; “Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle masum insanlarımız hayatlarını kaybetmişler ve milyonlarca vatandaşlarımız yurtlarından olmuştur. Aynı ıstırabı Türkmen Kardeşlerimiz de yaşamaktadır. Devletimiz ve hükümetimiz Müslüman din kardeşlerimize sahip çıkmıştır. Bizlerde Karınca Kaderince bu kardeşlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Umarım bu savaşlar ve akan kanlar bir an önce durur ve bu kardeşlerimiz kendi öz yurtlarına en kısa sürede geri dönerler” dedi.
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Kırıkhan Müftüsü Mekki SOLMAZ ise; “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan kampanya kapsamında Kırıkhan’a gönderilen 1 tır yardım malzemesini, ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladık. Din görevlisi ve imam arkadaşlarımızla tespit ettiğimiz bu ailelerimizin kapıları bizzat çalınacak, selam verilecek, hayır duaları alınacak ve bu yardım paketleri kendilerine takdim edilecektir. Bu yardımların hayırlı, uğurlu olmasını, birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine, ülkemizin huzuruna katkı sunmasına vesile olmasını, bu yardımlara katkı sunan tüm hayırsever kardeşlerimizin hayırlarının kabul olmasını Allah’tan diliyorum. Yardımların ilçemize gönderilmesine vesile olan başta Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ hocama ve diğer TDV yetkililerine Kırıkhan’lılar adına teşekkür ediyorum.” dedi.