Tüm Polislerimizin Polis Haftası Kutlu Olsun

06-10 Nisan 2015
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ Polis Haftası ve Polis Günü dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayınladı.
İnsanlar, topluluklar meydana getirip bir arada yaşamaya başladıkları tarihten itibaren, toplumun ve fertlerin can ve mallarının korunması ihtiyacını duymuşlar, bu tarihten itibaren güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına önem vermişlerdir.
Güvenlik örgütleri polislik mesleği yani güvenlik ve huzurun temini, toplumların birleşmeleri, büyümeleri ve gelişmeleri ile birlikte hangi yönetim şekli olursa olsunlar devletlerin önem verdikleri bir kurum haline gelmişlerdir.
Türk Emniyet Teşkilatı açısından 1845 tarihi önemli bir tarihtir. Çünkü bu tarihe kadar Zabıta olarak nitelenen teşkilat 10 Nisan 1845 tarihinden itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.
Ülkemizde Cumhuriyetin kurulmasından sonra ülke genelinde güvenlik ve huzurun sağlanması, halkın canının, malının korunması görevleri verilen İçişleri Bakanlığına bağlı şehirlerin güvenli Polis Teşkilatı tarafından sağlanmaya başlanmıştır.
Polis bugün Atatürk ilkeleri ışığında özgürlükçü, demokratik düzen içinde millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, kanun egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, sürdürülmesi, halkımızın canının ve malının korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanması ve adalete teslimi ile ilgili yasa ve yönetmenlik içerisinde büyük bir gayretle yerine getirmektedir.
Günümüzde Polis Teşkilatımız modern araçlar ve iletişim teknolojilerini başarı ile kullanarak daha aktif hizmetler vermektedir. Bu hizmetleri canları pahasına yerine getirirken şehit ve gazi olabilmektedirler.
Emniyet teşkilatımızın ve Polis gününün 170. Yılını en içten dileklerim ve duygularımla kutlar bu anlamlı günde aziz şehitlerimize Allah ‘tan rahmet, görev başında bulunan emekliye ayrılan ve gazi olanlara emniyet mensuplarına sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.
– Polise saygı, Devlete saygıdır
– Polis iç güvenliğimizin teminatıdır
– Herkesin polisi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır
– Halkın huzuru polisin gururudur