Açık

TİCARET BORSASI ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARINA KATILDIK

TİCARET BORSASI ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
16.05.2016
Kırıkhan İlçemizde, Ortaokullar arasında okulumuz tarafından ilk defa düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan GÖZEN ve Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz’un katılımlarıyla açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında, ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, Okulumuzun bahçesinde, İlçemiz Kaymakamı Sayın Hasan GÖZEN, Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, İlçe Milli eğitim Müdür Vekili İsmail SARIKAYA, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenci Velileri ve öğrencilerin katılımıyla 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.
Kırıkhan ilçemizde ortaokullar arasında ilk defa düzenlenen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarına halkımız büyük ilgi gösterdi.
Bilim Fuarının açılışı, İlçe Kaymakamı Hasan GÖZEN ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz tarafından stantların kurdelesini kesilmesiyle yapıldı. Okul Müdürü Ercan DAVUT yaptığı açıklamada “Okulumuz TÜBİTAK’A Türkiye çapında başvuran ve başvurusu kabul edilen 6600 okul arasında, ilçemizde ise Bilim Fuarı düzenleyen tek ortaokul olma başarısını göstermiştir. Okulumuz Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Metin GÜVEN koordinatörlüğünde, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 56 adet proje, sunum, poster ve deney düzenekleri sergilenmiştir. Öğrencilerin büyük emek vererek hazırlamış olduğu Bilim fuarı projelerinin hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen başta Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz Metin GÜVEN´E ve sergi hazırlıklarına katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunarım.” dedi.
Proje öncüsü Ticaret Borsası Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Metin GÜVEN eşliğinde, okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları projelerini sergiledikleri stantları tek tek gezen, İlçemiz Kaymakamı Sayın Hasan GÖZEN ve Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, projelerden dolayı Okul Müdürü Ercan DAVUT’u, Proje Yürütücüsü Metin GÜVEN’i, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.