Şanlı Türk Ordusunun Kırıkhan’a girişinin 77. Yıl dönümü Etkinliği

07.07.2015

Kırıkhan Belediyesince düzenlenen 6 Temmuz Kahraman Türk Ordusunun Kırıkhan’a girişinin 77. Yıldönümü, geleneksel 10. Kavun festivali etkinlikleri ve iftar yemeği etkinliği Çamlık Mevkii Atatürk Parkında büyük katılımla gerçekleşti.
Etkinliğe ilçe Kaymakamı Halil Uyumaz, Tabur Komutan V. J. Binbaşı Mustafa Artucu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belediye Meclis üyeleri, mahalle Muhtarları, Daire Müdürleri, kavun yetiştiricileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Kuran-ı Kerim okunması ve Duaların yapılması sonrası İftar yemeği ile başladı.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz etkinlik çerçevesinde yaptığı konuşmada Şanlı Türk ordusunun Kırıkhan’a girişinin 77. Yıldönümü, geleneksel kavun festivali ve iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında ‘’ Bu güzel gecede birlikte olmanın 77 yıl önce bugün Kahraman Türk Ordusunun İlçemize bir daha çıkmamak üzere girişinin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz kavun yetiştiricilerinin el emeği, alın teri ile yetiştirdikleri kavunu tanıtmak, markalaştırmak için geleneksel 10. Kavun festivalini sizlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Böyle birlik ve beraberlik için İlçemiz adına gurur duyuyorum’’ diyerek konuşmasını tamamladı.
İlçe Kaymakamı Halil Uymaz ise Konuşmasında Günün anlam ve önemini belirterek 77 yıl önce Şanlı Ordumuzun girişi kutlu olsun diyerek Kadir Gecesi, sınır komşularımızın durumu ve normal yönetime dönüşmesini belirtirken, İlçemiz kavun yetiştiricilerinin bin bir emekle ürettiklerini markalaşmayı hak ettiğini belirttiği kavunun yarışmasına katılanları kutları.
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Ordu Millet El Ele diyerek günün anlam ve önemine binaen Türk Bayrağını Tabur Komutan V. J. Binbaşı Mustafa Atucu’ya Takdim etti.
Program İçerisinde Mehteran takımının konseri büyük takdir toplarken, izleyiciler büyük beğeni ile izledi ve coşkulu anlar yaşadı.
Kavun festivaline katılanlara Belediye Başkanı Ayhan Yavuz tarafından katılım belgesi verilmesinin ardından, Geleneksel 10. Kavun festivalinde dereceye girenlere ödülleri verildi.
10. GELENEKSEL KAVUN FESTİVALİNDE DERECEYE GİRENLER:
3. Turgut Ulu ve Bekir Söyler’e Belediye Başkanı Ayhan Yavuz
2. Fatih Sarp’a Jandarma Binbaşı Mustafa Atucu
1. Olan Turgut Balcı’ya ise ödülünü Kırıkhan Kaymakamı Halil Uyumaz takdim ettleri.
Etkinlikler sonunda Kaymakam Halil Uyumaz, Tabur Komutanı J. Binbaşı Mustafa Atucu Belediye Başkanı Ayhan Yavuz günün anlam ve önemi dolayısıyla tebrikleri kabul etti.