Rektör Hasan KAYA Kırıkhan ‘da

29.01.2015
Temaslar ve incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen M.K.Ü. Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA ilk olarak belediyeye gelerek, Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ ‘u ziyaret etti.
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA ‘yı ve Rektör Başdanışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet KAHRAMAN ’ı belediye girişinde karşılayarak “Hoş geldiniz, şeref verdiniz, bizleri onurlandırdınız” diyerek belediye girişinde karşıladı ve hep birlikte makam odasına geçtiler.
Başkan Ayhan YAVUZ misafirlerini makam odasında ağırladı. “Burada sizleri ağırlamanın, mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. İlçem ve şahsım adına tekrar hoş geldiniz” dedi. “Sayın Rektörüm yapacağınız hizmetlerle Hatay ve Kırıkhan ‘ın ufkunu açacağınızı ümit ediyor ve inanıyorum. İlçemiz olması gereken yerde değildir. Sizlerle birlikte hizmetlerinizle Kırıkhan özlem duyduğu seviyeye gelecektir. Sizlerin O’ makamda olması bizleri gururlandırmakta olup, ışık saçmaktadır” diyerek günün anlam ve önemine Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA ‘ya Kuran-ı Kerim armağan etti.
Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA “Kırıkhan Belediyesi olarak göstermiş olduğunuz ilgi ve sıcak samimiyetiniz beni fazlasıyla duygulandırdı ve mutlu etti. İlçemizin hak ettiği yere gelmesi için bizlere düşen görevleri fazlasıyla görecektir. Kırıkhan olarak hizmetlerin karşılığını fazlasıyla göreceksiniz. Kapım her zaman açık, projelerinize her zaman destek olacağım. İlçemizde yaşam kalitesini, eğitim kalitesini birlikte yükselteceğiz. Öğrencilerimizin tercihi olsun. Eğitim için yurt gerekir, o zaman öğrenci sayısı 2-3 kat artar. Gelecek öğrencilere sahip çıkalım ki, bu öğrenciler ilçemizi tanıtsın. Eğitimimizi yükseltelim bunun için iyi bir çalışma yapalım, en az iki tane bina dikelim. 4 yıllık görev süremde elimden gelen imkânları eğitim için yapmaya gayret edeceğim. Sıcak ve samimi ilginize teşekkür ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ “fakülte ve meslek yüksek okulları için biz hazırız, her zaman desteğiz, bizlere düşecek her türlü fedakârlığa hazırız” dedi.
Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA meclis üyelerinin sorularını sohbet havasında ve samimi bir şekilde cevapladı.
Akabinde Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA, Rektör Başdanışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet KAHRAMAN, Kırıkhan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacı Ali ÇETİNKARA ile Teknik Ekip bir araya gelerek ilçemizdeki meslek yüksek okulu öğrenci sayısı yükseltilmesi ve yeni rağbet gören bölümlerin açılması, ilçemize yapılması gereken fakülte ve meslek yüksek okulu ile ilgili ön çalışma yaparak bilgi alış verişinde bulundular. Bu ekip daha sonra yapılması gereken yüksek okullar için arazi incelemelerinde bulundular. Alaybeyli mevkisi, Bayezid-i Bistami Türbesi ve yeni mezarlık arası ve üst kısmındaki geniş alanı incelediler. Buranın yüksek okul eğitim ve öğretimine uygun olup olmayacağını detaylı bir şekilde üniversite Teknik Mühendislerinin araştırması ve incelenmesi sonucuna göre karar verileceğini belirtti. Alternatif arsa arayışları da gündeme geldi.
Başkan Ayhan YAVUZ Rektör Prof. Dr. Hasan KAYA ile Rektör Başdanışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet HAHRAMAN ‘ı uğurlayarak yolcu etti.