Öğretmenim 24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun

Geleceğimizi Aydınlatan Öğretmenlerimizin Günü, Öğretmenim 24 Kasım Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun.

Bugün 24 Kasım 1928 Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün millet mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Atatürk ‘ün 100.yıl doğum günü yıl dönümü olan 1981 yılında başöğretmen oluşunun yıl dönümlerinde ülke çapında öğretmenler günü kutlanmasına karar verildi.

Bir ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde, eğitim ve öğretimin çok önemli yeri vardır.

Eğitim ve öğretimde en önemli elemen öğretmendir. Öğretmenlik Cumhuriyet yönetiminde kutsal onurlu bir meslektir. “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” vecizesiyle Atatürk aydınlanmanın, uygarlaşmanın, cehaleti yenmenin savaşçıları olarak öğretmenleri göstermiştir.

Çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, güçlü ekonominin, bilim ve teknolojinin gelişmesinde dünya devletleri içerisinde söz sahibi olmanın yolu eğitim ve öğretimden geçer. Ülkenin varlıklarının ispatı güçlü öğretmenlerden oluşur. Bu nedenle öğretmenlere gereken önemi vermeliyiz, diyen Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ.

Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim-öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemler ile ancak mümkündür.

Eğitim sorunlarını çözen milletler kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyal ekonomik alanda kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdur. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve onları yaşama hazırlayan kimselerdir.

Bu amaçla öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, öğretmeni bulunması ve olması gereken yüce değerini bilmek şarttır.

Öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir.

Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak, yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin bilincine varmalarında destek olmak gerekir.

İşte Öğretmenler Günü bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman bizi bu günlere hazırlayan, yön veren ve destekleyen öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefonla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.

Öğretmenlere duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için 24 Kasımlar bugünü fırsat bilmeliyiz ve bu duygularla onların ellerini öpmeliyiz.

Bütün eli öpülesi öğretmenlerin ve öğretmenlerimin ellerinden öperim.

Ayhan YAVUZ

Kırıkhan Belediye Başkanı