KRİZ MASASI GÖREVE DEVAM EDİYOR

18.02.2015

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İlgi Hava tahmin raporunda, bölgemizin geneli parçalı ve çok bulutlu ve yağışlı sistemin etkisinde olması bekleniyor. İlçemizde   yağan aşırı sağanak yağışlar devam etmektedir. Meydana gelebilecek su baskını, sel olaylarına ve fırtınaya karşı anında müdahale edebilmek için oluşturulan kriz masası çalışmalarına aralıksız 24 saat devam etmektedir. Kriz masası ekiplerine 0326 344 10 59 ve Alo Zabıta 153 nolu telefonlara gelen ihbar ve yardım çağrılarına, anında müdahale edilecektir. Belediye Kriz Masası vatandaşları etkili kuvvetli yağış beklendiği yönünde anonslarla uyardı. Dere Yatakları, Mazgallar, Ana halterler temizlendi. Yağmur suyu hatları, drenaj kanalları genel temizliği yapıldı. Muhtemel olumsuzluklara karşı gerekli personeller bekletilmekte ve yağışın başladığı andan itibaren olası taşkınların beklendiği yerlerde kontrol çalışmalarına başlanması, bakım ikmal bölümleri ve garajlardaki kepçe, greyder, çekici, yükleyici, vinç, itfaiyeye ait araçlar ve iş makinaları hazır olarak bekletilmekte olup tıkanmalara ve su birikintilerine karşı oluşturulan özel ekipler görev başındadır.

Belediye Başkan Vekili Ömer Erdem ” Kriz Masası ekipleri ile Halkımızın su baskını ve sel olaylarında zarar görmemesi için her türlü tedbirleri aldık” dedi