Hafif Yağmurlu

KKTC DİN GÖREVLİLERİ SENDİKASINDAN BAŞKAN YAVUZ VE MEHMETÇİĞE DESTEK ZİYARETİ

KKTC Din Görevlileri Sendikası heyeti Afrin Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Kırıkhan’a ziyarette bulundular.
KKTC Din Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Süleyman Çakır, KKTC Din- Gör Bir Başkanı Gökhan İnik, KKTC Din işleri Başkan Yardımcısı Mustafa Küçük, Sendika genel sekreteri Cengiz İşkey, Birlik genel sekreteri Mustafa Demir Afrin Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimize moral ve destek vermek üzere Kırıkhan’a ziyarette bulundular.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz KKTC ‘den Kırıkhan’a gelen Din Görevlileri Sendika Başkanları ve beraberindeki heyeti Bayezıd’i Bistami Hazretlerinin Türbesi’nde misafir etti.
Ziyaret esnasında Basın açıklaması yapan Genel Başkanı Süleyman Çakır; Bilindiği üzere, Anavatan Türkiye, içerde ve dışarıda, yoğun bir şekilde şerit haklarına karşı haklı ve onurlu bir mücadele vermektedir.

Anadolu’nun sınırlarında kirli işbirlikleri kurulmakta, coğrafyamızı işgal etme amacıyla batılı ülkelerce birtakım koalisyonlar oluşturulmakta; taşeron terör örgütleri ve uluslararası paralı askerlerle tehlikeli hesaplar işine girilmektedir. Bu uğurda Müslüman ülkeleri işgal etmekten; çocuk, kadın ve yaşlı demeden masum sivilleri katletmekten geri durmaktadırlar. Bugün milyonlarca Müslüman evini barkını, yerini yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır.

Babaları, bizlere bastığımız toprağa bağışlayan Çocuklar şimdi Afrin de aynı mücadeleyi vermektedir. Bizler de sembolik bir ikram ve hediye ile yanlarında olduğumuzu Kıbrıs Türkleri olarak bu acıları ve bu haklı onurlu mücadelelerinde arkalarında olduğumuzu göstermek istedik.
KKTC’den 974 kilo Kıbrıs hellim peynirini birkaç gün içinde İskenderun’a Oradan da cepheye ulaştırılacaktır. Mehmetçiklerimize gidecek olan yalnızca Hellim peyniri değil, Kıbrıs Türk’ünün aşkı, muhabbeti, ana vatan sevgisi ve kalpten selamıdır.
Sivil halkın incinmemesi için büyük bir titizlikle yürütülen zeytin dalı harekâtını gerçekleştiren Kahraman Mehmetçiğimize çıktığı bu kutlu yolda başarılar diler şehit olan askerlerimize yüce Allah’tan rahmet dileriz” dedi.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz KTCC Heyetine Mehmetçiklerimize vermiş oldukları, moral ve desteklerden dolayı teşekkür etti.