Açık

KIRIKHAN’DAN BARIŞ PINARI HAREKATINA FETİF SURELERİ, HATİMLER VE DUALARLA DESTEK

Kırıkhan Kaymakamlığı, Kırıkhan Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından “Zeytin Dalından Barış Pınarına Fetih Duaları Etkinliği” için destek için dua programı düzenlendi.

15.10.2019 Salı günü saat 10.30’da Bayezıd-i Bistami Hazretleri türbesinde düzenlenen dua programı etkinliğine İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, HSK Müfettişleri, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Özanlağan, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, siyasi parti temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, Muhtarlar, Basın Mensupları, STK temsilcileri, bütün cami imamları, hafızlar ve vatandaşlar katıldı.

Program esnasında Merkez Kuran Kursu ve Şüheda Kuran Kursu hafız ve hafız adayları, Kırıkhan’daki bütün cami imamları Fetih suresi ve hatimler okudu.

Aşrı şeriflerin okunması ile başlayan dua programının açılış konuşmasını İlçe müftüsü Mekki Solmaz yaptı.

Daha sonra mikrofona davet edilen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz yaptığı konuşmada; “ Daha bir buçuk yıl önce yine buradan Zeytin Dalı operasyonlarında Mehmetçiğimize hep birlikte dualarımızla destek olmuştuk. Şer odaklarının ve bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Geriye dönük 40 yılımıza baktığımızda 40 bin Askerimizi Şehit verdik. Şimdi de Afrin’de, Urfa sınırlarımızda ve Fırat’ın altında yine aynı şeyleri yaşıyoruz.

Belediye Meclisimizde siyaset üstü birlikteliğimiz var. Bugün olağan üstü yaptığımız belediye meclis toplantımızda, tek maddelik Mehmetçiğimize destek maddesi oy birliğiyle kabul edilmiştir. Zeytin Dalından Barış Pınarı harekâtında mücadele eden bütün Mehmetçiklerimize Bayezıd-i Bistami Hazretlerinin manevi diyarından selam ve dualarımızı gönderiyoruz. Aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Kahraman gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Yavuz’un konuşmasının ardında kürsüye davet edilen Kaymakam Karamehmetoğlu; “ Yapmış olduğumuz bu harekât ülkemizin huzuru içindir. Bunları herkese anlatmamız lazım. Çünkü şer odakları nifak sokmak için provokasyon yapmaktadır. Osmanlı’dan bugüne kadar Millet olarak her zaman her yere huzur getirmek için mücadele ettik. Şuan Mehmetçiğimiz savaşmıyor. Çünkü savaş ülkelerle yapılır. Mehmetçiğimiz ve ülke olarak teröristlere karşı mücadele ediyoruz” dedi.

Fetih Duası Etkinliği ilçe müftüsü Mekki Solmaz’ın yaptığı dua ve misafirlere yapılan ikram ile sona erdi.