Açık

KIRIKHAN’DA SEMT PAZARI VE HAYVAN PAZARLARINA KISITLAMA GETİRİLDİ

Dünya’yı tehdit eden (Kovit-19) Korona virüsü ile ilgili İçişleri ve İlgili Bakanlıkların Ülke genelinde almış olduğu tedbirler kapsamında Kırıkhan’da da tedbir alma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bakanlıklar genelgeleriyle belirlenen ilgili maddeler gereğince Kırıkhan’da semt pazarlarına ve Hayvan pazarlarına kısıtlama getirildi.

Konuyla ilgili yetkililerden edinilen bilgilere göre; Kırıkhan’da 4 olan semt pazarı sayısı 3’e düşürüldü.

Pazar günü Mimar Sinan Mahallesi konutlar mevkiinde kurulan Pazar pazarı ikinci bir açılabilir genelgesine kadar kapalı olacaktır. Çarşamba pazarı, 408 Evler mahallesinde kurulan Pazartesi pazarı ve Cumartesi günü mevcut yerinde kurulan Cumartesi semt pazarları açık olacak.

Ancak; Açık olan 3 semt pazarlarında ilçe dışından pazarcı esnafı olmayacak. Ayrıca açık olan 3 semt pazarında sadece sebze, meyve, kıyafet, kuru gıda satışları yapılabilecek.

HAYVAN PAZARI 2. BİR GENELGEYE KADARA KAPANMIŞTIR

Semt pazarlarının haricinde Kırıkhan’da Çarşamba günleri kurulan Hayvan pazarı da yine 2. bir açılabilir genelgesine kadar kapanmıştır.

Kırıkhan’da Kanatlı Hayvanların açıkta satışı da tamamen kaldırılmıştır.